Orbecăind prin gang

gang TecuciCând se va reaprinde lumina în gangul de la magazinul Kligor din Tecuci nu se ştie…   

Locuiesc în zona Liceului Agricol (CNAE) la unul din blocurile ce aparțin de asociația 5-5A, cu intrarea din str. 1 Decembrie care se face, spre blocurile H, F 1, F 2, E și D printr-un gang între pereții marketului Kligor și blocul B.

În urma unor intervenții prin presă, la mijlocul anului 2015, s-a reușit  să se facă iluminarea acestui spațiu pe unde este cât se poate de greu de trecut la căderea serii, spațiul având și câteva trepte, cu o vizibilitate foarte slabă, locul devenind atunci o toaletă publică cu un miros îngrozitor. Periodic, lucrătorii de la magazinul Kligor mai igenizează acest spațiu. Așa cum am arătat mai sus, la  mijlocul anului 2015, s-a pus lumina în acest spațiu, noi, consemnând acest fapt în „nesuferitul” site Tecuceanul, sub titlul „S-a făcut lumina-n gang”!

Dar, bucuria aceasta nu a fost de lungă durată deoarece, după un an, instalația s-a defectat sau a fost oprită. Conducerea Asociației 5 a arătat acest lucru Primăriei, ultima oară prin adresa acesteia cu nr. 89 din 26 mai 2017, prin care se cerea remedierea acestei instalații și repunerea ei în funcțiune.

Atentă la solicitările cetățenilor, Primăria, prin adresa nr. 28.127 din 9 iunie 2017, spune textual „Vom căuta soluția remedierii acestei situații”. 

Dar, mergându-se pe cunoscutul fapt că lucrul bun se face la nouă luni, poate se va găsi o soluție de excepție și la șapte luni, pentru că s-au mai văzut și astfel de situații. S-ar putea face legătura acestei instalații, zicem noi, și la iluminatul public. Dacă nu, consumul de energie electrică al acestei instalații, pe un an de zile, ar putea să fie mai mic, ca preț, decât cele două spectacole oferite tecucenilor de Anul nou, cu Alexandra Ungureanu și Anda Adam.

Până atunci, mai trecem cum putem prin acest gang neiluminat.

 

Iancu Aizic