Dănilă Prepeleac de Tecuci

Duminică, 23 Iulie 2017, eram înştiinţaţi că CJ Galaţi a aprobat  suma de 460.000 lei pentru modernizarea străzii Ana Ipătescu din Tecuci.

Ştirea a fost distribuită la greu. Deja vedeam strada Ana Ipătescu cu şase benzi, cu refugii, cu tot ceea ce presupune modernizarea unei străzi. Ghinion!

Din iulie, până în decembrie, strada Ana Ipătescu parcă a ajuns pe mâna lui Dănilă Prepeleac. Acel Dănilă care a plecat la târg cu o pereche de boi şi s-a întors cu o pungă goală. În cazul nostru, modernizarea străzii Ana Ipătescu s-a limitat la plombarea acesteia.

„Menţionez că am făcut posibilă implementarea acestui proiect unic şi extrem de benefic pentru comunitatea noastră în urma unei bune colaborări cu Guvernul României, acesta fiind şi rezultatul unei munci de echipă la nivel local şi a unei comunicări eficiente cu primarul Municipiului Tecuci”, a scris în iulie 2017 un senator tecucean pe pagina sa de facebook, făcând referire şi la modernizarea străzii menţionate.

După ce timp de cinci luni exaltarea i-a cuprins pe utilizatorii online, în a şasea lună a sosit dezastrul: tecucenii au pierdut 313.100 lei. Asta înseamnă că pentru modernizarea străzii Ana Ipătescu au fost cheltuiţi 146.900 lei, iar 313.100 lei s-au întors la CJ Galaţi, pentru că în proiectul de finanţare aprobat era specificat „plombare”.

„Nu se putea cheltui pentru a plomba o stradă 460.000 lei, indiferent ce suprafaţă are”, a spus revoltat primarul tecucean într-una dintre şedinţele Consiliului local.

Bineînţeles că nu se putea, dar cine a vorbit de plombare? Nouă ni s-a spus că strada va fi modernizată iar modernizare implică ceva mai mult decât o simplă plombare.

„Dumneavoastră aţi spus că o să se cheltuiască până la ultimul leu”, a răbufnit un consilier local, în aceeaşi şedinţă. „Pentru Ana Ipătescu Consiliul Judeţean ne-a oferit 460.000 lei, deci noi nu puteam să turnăm covor asfaltic când scria plombare”, a venit replica edilului tecucean.

Este inutil să mai menţionez faptul că proiectul a fost înaintat CJ Galaţi de către Dănilă Prepeleac din Tecuci şi că o armată de specialişti nou angajaţi în Primărie nu au ştiut să facă diferenţa între „plombare” şi „turnare covor asfaltic”.

Să nu uităm, totuşi, să îi mulţumim senatorului PSD Daniel Butunoi care a făcut posibile toate aceste lucruri şi care în iulie 2017 a scris pe pagina sa: „Menţionez că am făcut posibilă implementarea acestui proiect unic şi extrem de benefic…”.