Pe baricade în apărarea democraţiei

Bucuresti 20.01.2018 (1) Redusă la esenţă, democraţia nu este altceva decât lupta cu bestia din tine şi din alţii. O dată ce ai reuşit să te învingi pe tine însuţi este timpul să pleci în cruciadă pentru a apăra drepturile celorlalţi. Nu vei înţelege niciodată democraţia dacă bestia din tine îţi dictează că într-o democraţie unii pot fi mai democraţi decât alţii, nu există acest concept.

Bucuresti 20.01.2018 (3) După manifestaţiile de aseară, din capitală şi din ţară, senatorul Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte al PSD, a declarat: „Dacă aceste demonstrații generează instabilitatea țării, dacă ele transmit un mesaj în afară că România este o țară neguvernabilă, atunci trebuie să își asume responsabilitatea toți cei care poate din spate i-au îndemnat să iasă. Dacă cineva vrea să arate că România este o țară neguvernabilă, trebuie să își asume responsabilitatea”.

De un an, de când alianţa PSD-ALDE guvernează, românii sunt în stradă protestând. Iar acesta fiindcă singura preocupare a alianţei a fost să schimbe legile justiţiei în încercarea de a fi mai democraţi decât ceilalţi.

Bucuresti 20.01.2018 (4) Noile legi consideră că este dreptul celui care a furat să nu fie tras la răspundere, un drept democratic în accepţiunea iniţiatorilor acestor legi. În vremea aceasta, milioane de români nu sunt de acord cu noile legi. Dacă ai furat trebuie să fii pedepsit, spun ei.

De cealaltă parte, promotorii noilor legi ale justiţiei invocă faptul că au girul românilor care i-au votat. Asta este ca şi cum ar spune că, atunci când i-au votat, românii ştiau că aleşii vor fura, deci pentru ce să se abţină? Nu, nu ştiau. Iar acum cei care i-au votat tac mâlc, de ruşine. Ruşinea de a fi asociaţi cu un stat mafiot.

Bucuresti 20.01.2018 (2) Revenind la afirmaţiile Ecaterinei Andronescu, despre instabilitatea ţării, să nu uităm că alianţa PSD-ALDE a schimbat trei guverne într-un an de zile. Atâta instabilitate politică şi economică, generată de schimbarea propriului guvern, nu s-a mai întâlnit nicicând în vreo ţară de pe mapamond. Cati mai avea puţin şi spunea că schimbarea guvernelor se datorează protestatarilor.

De un an de zile ieşim în stradă pentru a apăra democraţia de bestiile din ceilalţi şi din noi. De noi înşine.