Soluţia PNL: restabilirea unui echilibru

Conferinta PNL Tecuci (1) Astăzi, la sediul PNL Tecuci a avut loc o conferinţă de presă. Au fost alături de jurnalişti, pentru a discuta şi răspunde întrebărilor, deputat Raluca Turcan, senator George Stângă şi Lucian Costin, vicepreşedinte PNL Galaţi, candidatul  pentru alegerile locale la Primăria Tecuci.

Temele susţinute au fost demersurile făcute pentru înfiinţarea unui birou de înmatriculare şi obţinerea permiselor de conducere la Tecuci, despre Spitalul regional, „gogoaşa electorală care se dezumflă” şi Centura ocolitoare a Tecuciului, „cea fără toate avizele tehnice şi autorizaţii”.

Conferinta PNL Tecuci (2) Deputat Raluca Turcan l-a prezentat pe Lucian Costin drept candidatul care merită să fie ales de tecuceni, a vorbit despre politica guvernamentală actuală care „este o catastrofă, fiind slabi şi fără viziune, care se războiesc împotriva justiţiei”. A explicat cum Dragnea se dezice de tot ceea ce spunea înainte, despre existenţa unui program de guvernare utopic, concluzia fiind că trăim într-o perioadă cinică în care ajungem să ne bucurăm că nu ne scad salariile.

Despre ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a precizat că i-a înşelat pe români, venind cu o lege a salarizării nesustenabilă iar salariile sunt asigurate doar pentru primele 9 luni. „S-a pus biciul pe sectorul privat iar munca lor a ajuns să fie cea mai fiscalizată. Pensionarii sunt minţiţi că din august le vor creşte pensile iar discriminarea continuă între categoriile de angajaţi.”

Conferinta PNL Tecuci (4) A continuat cu ministrul educaţiei, întrebându-se cum a ajuns rector, spunând că ar trebui realizată o evaluare atunci când ajungi să conduci o facultate. A explicat despre haosul salarizării, despre propunerile PSD de a comasa şcolile, implicit eliminarea unor cadre didactice şi a personalului auxiliar. Tot la această categorie a subliniat proiectul PNL pentru întărirea învăţământului profesional, reducerea abandonului şcolar şi proiectul after-school pe bază de tichet educaţional. „Ceea ce  a început Senatorul George Stângă să facă în judeţul Galaţi, trebuie ca PNL să facă în toată ţara, să meargă între oameni, să discute, să le asculte problemele şi să încerce să le rezolve.”

După conferinţa de presă, politicienii PNL au mers la un restaurant, pentru două întruniri, una cu mediul de afaceri tecucean şi alta cu cadre didactice şi părinţi.

Obiectivele abordate în conferinţă sunt consistente. Vom continua cu alte materiale pentru descrierea fiecărui subiect în parte.