Mari actori bucureșteni pe scena tecuceană – Galerie foto

Spectacol Tecuci (1) Un colectiv de talentați actori bucureșteni a prezentat miercuri, 21 februarie 2018, la sala de spectacole „Ion Petrovici” comedia muzicală „Chirița în carnaval”, o reușită adaptare a actorului Marius Bodochi după excelenta piesă a marelui Vasile Alecsandri.

Am putut face din nou cunoștință, pentru câteva clipe, cu neuitata Chiriță, ni s-a reamintit de soțul ei Bârzoi, de Guliță, Safta și alte nemuritoare personaje în timp ce nepoata Luluța a fost atât pe scenă cât și în sală. Am urmărit o spumoasă comedie care scoate în evidență  incultura, corupția, snobismul și adevăratele metehne ale secolului al XIX- lea care, din păcate, le mai întâlnim și astăzi.

Spectacol Tecuci (3) Am intrat şi în lumea nemuritoarelor păpuși Vasilache și Mărioara, am văzut păpuși ce întruchipau lupul sau oaia, toate pe încântătoare secvențe muzicale.

S-a vorbit și de Statul care dă pensii, dar parcă ar fi mai bine să fii mai întâi parlamentar și apoi pensionar.

Am asistat la un reușit spectacol iar spre final putem consemna și spusele actorului realizator Marius Bodochi: „Mi-aș dori că oamenii să nu mai fie triști, posomorâți, îngândurați și abătuți. Toate problemele vieții noastre au o rezolvare!”.

Spectacol Tecuci (7) Apreciem acest mesaj și amintim că în spectacol au mai apărut: în rolul Chiriței talentata actriță Rodica Popescu Bitănescu, o Luluță în persoană actriței Anca Sigartău, iar muzica live a fost asigurată de Manuela Cara din Canada.

O apreciere în plus pentru felul cum s-a făcut de această dată popularizarea prin afișe în tot orașul. Rezultatul a fost o sală arhiplină.

Iancu Aizic

 

Galerie foto: