Urmează cel mai friguros weekend din această iarnă

 Tecuci iarna (2)Temperaturile vor scădea puternic începând de sâmbătă noaptea. Luni dimineaţa vor ajunge şi la -18.

„Într-adevăr putem spune că de data asta masele de aer s-au aşezat specific iernii, din nefericire cam târziu, dar n-am putea spune că este anormal sau nemaiîntâlnit. Vorbim într-adevăr de o masă de aer rece, aer polar, este un semnal pentru că acest weekend va pătrunde pe teritoritul ţării noastre.

Sâmbătă, în timpul zilei şi sâmbătă noapte vor apărea precipitaţii sub formă de ninsoare, la început în zona Moldovei, iar duminică în cea mai mare parte din ţară.

 Temperaturi sub pragul gerului

Odată cu aceasta, temperaturile vor fi în scădere semnificativă, iar maximele vor coborî sub pragul gerului, sub -10 grade în nordul Moldovei.

Acest lucru se estimează a se întâmpla cel puţin în prima parte a săptămânii viitoare, atât duminică, cât şi luni, şi marţi temperaturile vor fi foarte scăzute, vor fi temperaturi sub -10 grade.

În zona Capitaliei, vorbim de o răcire semnificativă, de asemenea, cu temperaturi minime sub -6… -7 grade, până spre limita gerului”, a declarat Alina Şerban, meteorolog la Administraţia Naţională de Meteorologie, potrivit dcnews.