Infracţiuni rutiere

Politia Duminică, 25 februarie, în jurul orei 0:30, în timp ce se aflau în patrulare pe raza comunei, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au oprit în trafic un autoturism care circula pe D.N. 25, din direcția Galați, către Tecuci.

Conducătorul auto, un tânăr de 20 ani, din comuna Munteni, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabililirii concentrației de alcool în sânge, polițiștii întocmind dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

În aceeași zi, în jurul orei 16.58, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Drăgușeni au oprit în trafic, pe D.J. 251/A, în satul Fundeanu, un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de un bărbat de 39 ani, din localitatea Smulți, județul Galați.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu figurează în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere. Mai mult, la testarea alcoolscopică, acesta a prezentat o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice și stabilirii concentrației de alcool în sânge.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis, bărbatul fiind reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au depistat o femeie în vârstă de 43 ani, din localitate, care a condus autoturismul pe strada Gheorghe Petrașcu, fără a poseda permis de conducere.

Și în acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.