Arme de foc, introduse ilegal în țară, găsite de polițiști la Gohor – Video

Perchezitie Gohor Ieri, 15 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe periculoase au efectuat o percheziție domiciliară autorizată, la locuința unui bărbat de 63 ani, din comuna Gohor, bănuit de comiterea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Cu ocazia percheziției, polițiștii au găsit o armă de vânătoare cu două țevi lise, calibrul 12 mm, un pistol cu glonț, calibrul 5,6 mm, o armă de tir sportiv cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm și 99 cartușe cu glonț calibrul 5,6 mm.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, arma de vânătoare și pistolul cu glonț aparțin soției celui percheziționat, o femeie de 52 ani, cetățean elvețian rezident în România. Aceasta ar fi introdus armele în țară, ilegal, în anul 2009.

Totodată, s-a stabilit că arma de tir sportiv cu aer comprimat aparține bărbatului, care ar fi achiziționat-o din Elveția și ar fi introdus-o ilegal în țară, în anul 2008.

Cele trei arme și cartușele, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta autorizație de port, folosire și deținere, au fost ridicate de polițiști, care continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.