Infracţiuni forestiere

Dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos

bbe55-infractiuni2bforestiere Ieri, 20 martie, în jurul orei 14, polițiștii Postului de Poliție Ghidigeni au depistat în flagrant, un bărbat de 50 ani, din județul Constanța care, folosind o drujbă, a tăiat de la rădăcină, un arbore din specia salcâm cu diametrul de 50 cm și înălțimea de aproximativ 7 m, aflat pe terenul ce aparține primăriei comunei Ghidigeni.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos.

Transport ilegal de material lemnos

Tot ieri, în jurul orei 11.45, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Cuza Vodă, au oprit în trafic, pe D.J. 25, pe raza comunei, o autoutilitară condusă de un bărbat de 50 ani, din comuna Slobozia Conachi.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că, în autoutilitară era transportat material lemnos, respectiv deșeuri rezultate din prelucrarea lemnului din specia plop.

Pentru a stabili legalitatea transportului de material lemnos, polițiștii au solicitat conducătorului auto, avizul de însoțire a mărfii.

Întrucât acesta nu a putut prezenta un astfel de document, a fost sancționat contravențional, materialul lemnos fiind confiscat și predat Ocolului Silvic Hanu Conachi, pentru valorificare.