Tăieri ilegale şi furt de material lemnos

99135-arbori La data de 21 martie a.c., în jurul orei 13.50, polițiștii Postului de Poliție Drăgănești au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe persoane taie arbori de pe un teren aflat  pe marginea râului Bârlad, în sat Malu Alb.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au identificat patru bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 50 ani, care au fost conduși la sediul poliției. În urma verificărilor a rezultat că aceștia, folosind o drujbă, au tăiat 0,90 metri cubi material lemnos.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au depistat alte patru persoane care au tăiat ilegal și sustras material lemnos.

Este vorba despre doi tineri de 18 și 19 ani, din comuna Nicorești, care au fost depistați după ce tăiaseră ilegal un număr de 25 arbori din specia salcâm și carpen și despre alți doi bărbați de 22 și 27 ani, din aceeași localitate, surprinși în timp ce au tăiat ilegal și sustras un număr de 15 arbori din specia carpen.

În ambele cazuri, materialul lemnos a fost ridicat, în vederea confiscării, polițiștii întocmind dosare de cercetare penală.