Iniţiativă admirabilă a liceenilor tecuceni

Spațiu verde reamenajat de liceeni – intrarea Colegiului Național „Calistrat Hogaș” Tecuci

Asociația Semper Musica Filiala Tecuci împreună cu Consiliul Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului Național „Calistrat Hogaș” Tecuci au reamenajat săptămâna trecută spațiul verde, situat pe domeniul public, de la intrarea principală în curtea liceului.

Reprezentanții asociației tecucene împreună cu 15 liceeni din cadrul colegiului au reamenajat spațiul respectiv prin curățarea locului, adăugarea de pământ proaspăt, gazon și plante de sezon.

Alexandru Gheorghiu, coordonator proiect, menționează: „Ne-am bucurat să putem reamenaja acest spațiu, chiar dacă nu am reușit tot ce ne-am propus, luând în considerare pietrișul și asfaltul de sub pământ. Însă ceea ce este de apreciat este efortul liceenilor și motivația lor de a avea o intrare în liceu frumoasă și de a-o reda comunității. Cred că în final am făcut o treabă bună și sperăm ca această inițiativă să încurajeze tecucenii să iasă în fața porții și să amenajeze spațiile verzi din jurul copacilor și nu numai. Oricine o poate face, dacă se dorește!”

Acțiunea de plantare face parte din proiectul „30 de Consilii Școlare ale Elevilor decid că implicarea în comunitate este o prioritate”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank.