Laureaţii Festivalului Naţional „Floare de April” – Galerie foto

Cea de a XXV-a ediție a Festivalului Național de interpretare a muzicii ușoare de la Tecuci s-a încheiat duminică, 22 aprilie, când pe scena sălii de spectacole „Ion Petrovici” au fost invitați laureații acestei ediții.

 A fost invitată în scenă îndrăgita solistă de muzică ușoară Monica Anghel, acum în postura de președinte al juriului.  Aceasta felicită concurenții care au avut curajul să se prezinte la acest concurs care tinde să se apropie de perfecțiune. Solista continuă prin a spune că a ascultat peste o sută de voci, mulți din ei foarte bine pregătiți dar și alții care nu au dat dovada faptului că se vor putea realiza prin muncă, iar părinții ar trebui să-și dea seama de acest lucru și să-i îndrepte spre alte activități, pentru că, sigur, nu toți acești peste o sută de concurenți vor putea deveni  interpreți profesioniști.

A luat apoi cuvântul un alt membru al juriului, compozitor George Vanvu, redactor muzical la Radio Iași. Acesta apreciază calitatea concursului, arătând printre altele că este greu printr-o ascultare a unei melodii de trei minute să descoperi adevăratele calități  ale interpretului, dar s-a căutat să se analizeze cu mare atenție interpretarea.

În acest sens, Radio Iași oferă Diplome de onoare participanților Ioana Briana Guşu, Alexandra Zaharia, Luca Bogdan Mastacan și Daria Şărban.

Premierea a început cu grupa de vârstă 6-8 ani unde premiile au fost următoarele:

 Mențiuni 

Ana Maria Matei din Bacău, Gabriela Ciobanu din Tecuci, Ilinca Ștefania Todeancă din Bacău, Anastasia Neculaescu din Bacău, Andra Maria Palade din Galați, Dragoș Iustin Bobu din Tecuci și Irina Aspătăriţei din Bacău;

Premiul  III

Elena Roberta Porumboiu din Buzău, Amalia Andreea Ștefan din Brăila și Ilinca Ruxandra Ionescu din Vrancea;

Premiul II

Claus Ayan Roman din Bacău și Ioan Alexandru Ojog tot din Bacău;

Premiul I

 Miruna Anicăi Ifrim din Vrancea

 Trofeul Categoriei

Ioana Sophia Antohi.

La categoria de vârstă 9 – 11 ani premiile au fost următoarele:

Mențiuni

Ilie Daria Maria din Galați, Miruna Ștefania Hârbu din Bacău și Daria Teodorescu din Tecuci;

Premiul III

Raluca Alexe din Tecuci, Ana Georgiana Meșca din Matca, Andreea Miruna Meleșcanu din Bacău şi Andreea Alexia Alexandru din Bârlad;

Premiul II

Ioana Briana Guţu din Galați și Nicole Bianca Palade  din Galați;

Premiul I 

Georgiana Roxana Dănceanu din Tecuci și Alexia Maria Panaite din Bacău;

 Trofeul Categoriei

Daria Şărban din Tecuci și Bogdan Luca Mastacan din Bârlad.

La categoria de vârstă 12-14 ani premiile au fost următoarele:

Mențiuni

Daniela Ciuciu din Focșani, Diana Florina Iancu din Galați, Diana-Elena Ursache din Tecuci, Georgiana Panaitiu din Tecuci și Cristina Maria Priceputu din Galați;

Premiul III

Cornelia Moldoveanu din Tecuci, Delia Andreea Racu din Onești și Cristina Giorgiana Ciutacu din Brăila;

Premiul II

Petrina Daria Crețu din Vaslui și Alesia Munteanu din Tecuci;

Premiul I

Ela Maria Trandafir din Bacău și Eliza Andreea Irimia din Galați;

 Trofeul Categoriei

Denisa Maria Balaban din Brăila.

La categoria de vârstă 15-18 ani premiile au fost următoarele:

Premiul III

Bianca Alexe din Onești, Andreea Darie din Tecuci și Iuliana Georgiana Androni – Tecuci;

Premiul II 

Ana Andrei din Tecuci și Mihaela Oana Vișan din Brăila

Premiul I

Carmelina Buderniuc din Republica Moldova;

 Trofeul Categoriei

Nicole Alexandra Goga din Galați.

În finalul festivităților de premiere, interpreta Luminița Anghel, membră a juriului a oferit Trofeul Festivalului intitulat „Eugen Bertea”, sau, mai exact spus, Marele Premiu concurentei Alexandra Zaharia , în vârstă de 11 ani, din Tecuci.

În continuare, am ascultat microrecitalurile invitaților speciali Roberta Chicoș și Alin Brat, ambii formați la școala muzicală tecuceană de către profesorul Mircea Călianu. La intrarea pe scenă, Alin Brat a ținut să mulțumească și cu această ocazie profesorului Mircea Călianu, spunând că va avea mereu recunoștința lui pentru felul cum l-a format.

 A intrat apoi în scenă actrița și interpreta Monica Anghel. Aceasta ne-a oferit un scurt dar încântător microrecital din care nu puteau lipsi piesele „Dau viața mea pentru o iubire” și „Spune-mi”. Interpreta a mulțumit pentru invitația primită și a promis că va reveni cu drag la Tecuci.

Interpreta Luminița Anghel ne-a încântat cu piesele „Mi-e frică”, „Je t’aime” și „Let Me Try”, interpretele fiind răsplătite cu aplauze și multe flori.

Și astfel s-a încheiat cea de a XXV-a ediție a Festivalului concurs de muzică ușoară „Floare de April”.

 

Iancu Aizic

Galerie foto: