Cum a înstrăinat Primăria locul de veci aparţinând unei bătrâne din Tecuci

O femeie în vârstă din Tecuci era bună bazată că are asigurat un loc de veci în Cimitirul Eternitatea, în acel loc fiind înmormântaţi atât părinţii cât şi soţul acesteia. Mergând la cimitir, femeia s-a trezit cu surpriza că locul nu-i mai aparţine, fiind înstrăinat de administraţia locală altei persoane.

Femeia a dat în judecată administraţia locală şi Compania de Utilităţi Publice, dar a fost invocat faptul că acum CUP nu mai are cimitirul în administrare, ci numai gunoiul.

Persoana în cauză a apelat deseori la primar pentru lămurirea situaţiei, însă C.C. Hurdubae nu a dorit să stea la discuţii pe această temă, ignorând-o complet. Iată una din sesizările adresate, cu specificaţia că nu se poate reda deocamdată numele şi adresa:

„Domnule Primar al municipiului Tecuci

Subsemnata M.T.A., domiciliată în municipiul Tecuci, str…., vă informez că în data de 09.10.2017 am înregistrat la registratura Primăriei Tecuci sub nr. 56891 și 56892/09.10.2017 două solicitări adresate în același timp și Companiei de Utilități Publice prin care am arătat că mormântul unde este înmormântat tatăl meu vitreg S.I., mama mea S.T.E. și M.C. soțul meu, a fost concesionat unei alte persoane fără acordul meu iar până astăzi nu s-a luat nici o măsură pentru a se anula actul.

Între timp am înțeles că ați mutat iarăși cimitirul la o altă societate și nu mai este la S.C. Compania Utilități Publice S.R.L.

Vă solicit să faceți toate demersurile cu reprezentanții noii societăți înființate să restabiliți legalitatea la mormânt, acolo fiind înmormântate rudele mele: mama, tatăl și soțul meu iar eu trebuie să am un cuvânt hotărâtor față de ceea ce se întâmplă. Am demarat un proces dar s-a încheiat fiindcă S.C. Compania Utilități Publice SRL a invocat că nu mai are în administrare cimitirul.

În cazul în care nu veți anula actul asupra mormântului care este moștenirea familiei mele, voi face plângere penală împotriva Primăriei Tecuci pentru profanare de morminte, deoarece nu o să cheltuiesc bani la nesfârșit cu mutatul cimitirului de la o societate la alta care le înființează Primăria Tecuci.

Sunt femeie în vârstă, am aproape 90 de ani și nu pot admite abuzuri la proprietatea și locașul veșnic al rudelor mele.

Solicit un răspuns în 10 zile la adresa de domiciliu”.