Strada Mare: Şantier în lucru

Prin Hotărârea nr. 68 din 29 martie 2018  Consiliul local Tecuci a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Modernizare strada Ştefan cel Mare”.

Valoarea totală a investiţiei este de 1.152.841,00 lei inclusiv TVA, peste 11,5 miliarde lei vechi. Lungimea sectorului de stradă propusă pentru modernizare este de 336 m. Durata estimată pentru execuţia lucrărilor este de 8 luni.

 La o lună după aprobare, acest proiect se află sub semnul întrebării fiind contestat pe două planuri de cetăţenii municipiului Tecuci.

Pe de o parte, şedinţa din 29 martie a Consiliului local este contestată la Prefectură pe motiv de nulitate, fiindcă nu a existat un secretar. Era nevoie de un delegat al Prefecturii Galaţi care să îşi asume responsabilitatea asupra legalităţii proiectelor aflate pe ordinea de zi. Contestatarii afirmă că secretarul delegat pentru acea şedinţă nu trebuia să fie subalternul primarului ci al prefectului.

 Pe de altă parte, opt administratori de societăţi care îşi au obiectul de activitate pe Strada Mare au reclamat la Tribunalul Galaţi ca pârât UAT Municipiul Tecuci pentru anularea HCL nr. 68/29.03.2018, cerând suspendarea actului administrativ de modernizare a străzii Ştefan cel Mare.

De aproximativ o săptămână, Strada Mare a devenit şantier de lucru, angajaţii firmei SC Dramon SRL din Tecuci executând lucrări de utilitate publică în această zonă.

Comercianţii de pe această stradă se gândesc cu groază la cele 8 luni preconizate pentru durata modernizării străzii.