Tânăr reținut pentru furt și conducere a unui vehicul fără permis

Polițiștii gălățeni au reținut un tânăr care a avariat două autoutilitare, după ce le-a sustras și le-a condus, fără a poseda permis de conducere. 

La data de 27 aprilie a.c., polițiștii gălățeni au identificat un tânăr de 24 ani, din comuna Umbrărești, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din cercetări, a reieșit că în noaptea de 26-27 aprilie, acesta ar fi sustras două autoutilitare din curtea unui imobil în care se afla sediul unei societăți comerciale, unde lucrase o perioadă de timp, ca zilier.

Bărbatul, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, ar fi condus prima autoutilitară sustrasă, aproximativ 2 km, pe raza comunei Barcea, după care ar fi abandonat-o avariată, pe un drum comunal din localitate.

Ulterior, a revenit la sediul societății comerciale, de unde ar fi sustras cel de-al doilea autovehicul pe care, în jurul orei 2,  l-a condus pe D.N. 25, în comuna Umbrărești, la un moment dat pierzând controlul asupra direcției de mers și intrând în coliziune cu un stâlp de iluminat public.

Polițiștii l-au depistat pe tânărul în cauză pe raza localității și l-au condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice, pentru a stabili dacă a consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive.

Acesta a fost audiat la sediul poliției și a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.