Pe urmele unui comunicat de presă

Vă mai amintiţi câte festivaluri au fost anulate în ultimii doi ani? Primul din seria celor anulate a fost un festival estival de promovare a tinerelor talente locale. A urmat un festival de promovare a unui produs reprezentativ pentru Municipiul Tecuci. Apoi am pierdut şirul festivalurilor anulate.

Toate festivalurile care scoteau în evidenţă unicitatea municipiului nostru au fost anulate. În schimb au fost create copii ale unor festivaluri din ţară. Dar ceea ce era menit să afirme originalitatea zonei noastre a fost anulat.

După ultimul festival anulat administraţia locală s-a simţit datoare să emită un comunicat. Din acest comunicat de presă spicuim:

„Școala Gimnazială <<Dimitrie A. Sturdza>> a făcut o solicitare verbală, pentru data de 26 mai 2018, fără să țină cont de faptul că în data de 25 de mai are loc Festivalul <<Baladele Siretului>>, iar în data de 27 mai <<Festivalul Insula>>, două evenimente programate cu mult timp înainte, în care aparatura de sonorizare a Casei de Cultură și personalul sunt implicate, astfel fiind imposibil ca între cele două evenimente să se desfășoare un al treilea”.

După acest paragraf al comunicatului emis de Serviciul de comunicare al Primăriei Tecuci este normal să te întrebi: „La ce foloseşte sistemul de sonorizare al Casei de cultură pentru un festival de genul celui organizat pe Insulă?”. Pentru un festival de acest fel este nevoie de un sistem de sonorizare care intră în categoria sistemelor profesionale. Casa de cultură nu deţine un astfel de sistem.

În acest punct este normal să consulţi planul cultural al Casei de cultură. În acest plan, la festivalul <<Insula>> descoperi secţiunea „Închiriere aparatură sonorizare, efecte speciale”. Asta înseamnă că pentru Insulă va fi închiriat un sistem de sonorizare profesional şi nu va fi folosit sistemul Casei de cultură.

De altfel întregul comunicat de presă este menit să inducă în eroare contribuabilii municipiului Tecuci şi pune la îndoială inteligenţa acestora. Dar chestia cu sistemul de sonorizare e prea de tot.