Sala care poartă numele maestrului Dionisie Duma

Imediat după decesul regretatului poet tecucean Dionisie Duma, la sfârșitul lunii februarie 2018, am adresat o scrisoare Consiliului Local Tecuci prin care solicitam ca numele valorosului poet să fie dat unei unități de cultură din municipiul Tecuci. Prin adresa CL nr. 23/R din 19.03.2018, se specifică faptul că  una din încăperile Casei de cultură din Tecuci va purta numele de Sala „Dionisie Duma”.

În acest sens, președintele Cenaclului literar „Calistrat Hogaș” din Tecuci, referentul Dan Vîţă, a luat inițiativa ca sala Filialei USR Iași – reprezentanţa Tecuci să poarte acest nume.

 Discutându-se acest lucru în prima ședință de cenaclu literar, una din cele mai tinere membre ale cenaclului, eleva Ruxandra Voica, de la CNSH  Tecuci, s-a oferit să realizeze această plăcuţă și astfel sala care de acum va purta numele unuia din cei mai vechi membri ai cenaclului, unde acesta a activat de la sfârșitul anilor 1950 până în anul 2018, are acum pe ușă plăcuţa realizată cu sprijinul uneia dintre cele mai tinere poete din generația de azi. De altfel, la debutul în cenaclu al poetei Ruxandra Voica, poetul Dionisie Duma a încurajat-o și i-a arătat drumul ce urmează să îl parcurgă pentru a se bucura de succesul pe care fiecare tânăr și-l dorește.

S-a realizat astfel un adevărat schimb de generații.

 

Iancu Aizic