Spectacol de excepţie la Ateneul Pelin – Galerie foto

Vineri, 4 mai, Ateneul Fundaţiei Pelin din Tecuci a găzduit un adevărat spectacol de teatru realizat de Compania de teatru Cristi Toma din Bucureşti. De această dată, Compania a prezentat piesa  „Doi pe un balansoar” de William Gibson, interpreţi fiind talentaţii actori Andra Iulia Stoicescu, în rolul Gittel şi Andrei Vasilescu, în rolul Jerry.  Ilustraţia muzicală a aparţinut inginerului Ionel Niţulescu iar grafica semnată de Bogdan Fanariu. 

 Spectacolul a reprezentat o fascinantă poveste de dragoste, dar presărată cu unele urme de neîncredere, promisiuni şi multă nevoie de răbdare în realizarea succesului dorit. A dominat efectul siguranţei omului dar şi nevoia de comunicare şi de solidaritate. În spectacol, totuşi dragostea şi năzuinţele ei s-au împletit cu multe replici pline de umor.

Deschizând spectacolul, regizorul-actor Cristi Toma îşi manifestă pe deplin bucuria faptului că este din nou la Ateneu, pentru a patra oară la Tecuci, cifră pentru el cu noroc, pentru că şi la scoală avea note de patru, masa are patru picioare, scaunul tot aşa, şi în plus, spune actorul, azi este ziua de 4!

 Ne vorbeşte în continuare despre cei doi actori care vor evolua în faţa noastră, care i-au fost studenţi la Facultatea de teatru. Ne spune că a prezentat acest spectacol şi la Lupeni, iar localnicii, asistând la scoaterea decorurilor din maşini nu vedeau balansoarul, actorul spunând că acesta nu există, titlul piesei fiind doar o metaforă. Regizorul Cristi Toma precizează că a prezentat acest spectacol, cu durata de aproape trei ore, şi în săli mari dar şi în faţa unui public mai restrâns, cum e şi la Ateneu.

A fost apreciată costumaţia actorilor şi mai ales încântătorul fond muzical, cât se poate de adecvat momentelor din scenă.

La final, rechemaţi de mai multe ori la scenă deschisă pentru aplauze, actorii şi regizorul au mulţumit publicului spectator şi au promis să revină la Tecuci.  

Regizorul a ţinut să mulţumească familiei Pelin pentru generozitatea de care a dat de fiecare dată dovadă iar noi îi aşteptam oricând cu drag la Tecuci pe aceşti talentaţi actori!

 

Iancu Aizic