Permise reţinute şi sancţiuni aplicate şoferilor în weekend

Un număr de 30  permise de conducere au fost reținute și 115 sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii gălățeni, în urma unei acțiuni având ca scop combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

În perioada 5-6 mai, polițiștii Serviciului Rutier Galați și Biroului Drumuri Naționale și Europene au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă în județ, pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au constatat 115 contravenții la regimul rutier, aplicând tot atâtea sancțiuni contravenționale, dintre care 76 pentru nerespectarea vitezei legale, 9 pentru neportul centurii de siguranță, 5 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege, 3 pentru defecțiuni tehnice. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 68.055 lei.

Au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 30 permise de conducere, dintre care 20 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și 2 pentru alte abateri la regimul rutier.

În cazul celor trei sancțiuni contravenționale aplicate pentru defecțiuni tehnice, au fost reținute certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor.

Unul dintre conducătorii auto, sancționat pentru nerespectarea regimului legal de viteză, a fost depistat pe D.N. 25, între localitățile Tudor Vladimirescu și Hanu Conachi, într-o zonă cu limita de viteză 90km/h. Viteza înregistrată de aparatul radar pentru autoturismul condus de tânărul de 25 ani, a fost de 183 km/h. Polițiștii au sancționat contravenientul cu suma de 3480 lei, luându-se și măsura complementară a reținerii permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pe o perioadă de 90 de zile.

Un alt conducător auto, în vârstă de 35 ani, a fost depistat de polițiști în localitatea Liești, conducând un autoturism cu viteza de 119 km/h, viteză înregistrată de aparatul radar. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu suma de 1350 lei, luându-se totodată, măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.