Funcţionarii de la Fonduri Europene lansează sau finalizează ceva. Nici ei nu sunt siguri

Din când în când pe site-ul primăriei Tecuci mai apare câte un anunţ sau informare, şi, de cele mai multe ori este inevitabil pentru cei care postează să nu existe greşeli gramaticale ori neconcordanţe în cele emise.

Este şi cazul unui comunicat care a apărut aseară, 9 mai, prin care vrea să informeze faptul că are loc o conferinţă. În foto se specifică că are loc o conferinţă de presă, în titlu şi material se doreşte doar informarea funcţionarilor din primăriei asupra proiectului.

 Din primul rând aflăm „Primăria municipiului Tecuci organizează conferința de lansare a proiectului cu finanțare din fonduri europene Calitate şi performanţă în administraţia publică – Primăria municipiului Tecuci”. Deci, ca reprezentant al presei nu poţi participa deoarece primarul îţi invocă că nu-i o conferinţă de presă, aşa cum s-ar părea, şi te invită pe afară niţel, cum obişnuieşte să procedeze Hurdubae. Dacă nu participă presa, atunci schimbă foaia, invocând şi lăcrimând că nu există bunăvoinţă!

Apoi se explică că sunt ,,120 de persoane din Primăria Tecuci instruite în domenii specifice și certificate” şi că  „Evenimentul de lansare a proiectului este un bun prilej de informare a participanților, în special angajați ai Primăriei municipiului Tecuci, cu privire la oportunitatea și beneficiile implementării acestui proiect”.

Aşadar, au fost instruite în diversele domenii ale administraţiei locale un număr de 120 de funcţionari. Înţelegem că la această întrunire vor fi invitaţi restul de funcţionari, cei care nu au beneficiat de aceste oportunităţi, pentru a avea habar şi ei pe ce se duc 368.164,20 lei.

 În continuare, managerul acestui proiect, Silvia Perianu, ne bagă în ceaţă. Se doreşte a fi lansarea proiectului european, însă, tot ea ne anunţă că acest proiect a fost început din 29 ianuarie 2017 şi are durata de implementare de 14 luni. Rezultă, astfel, că proiectul a fost derulat până în 29 martie 2018. După aritmetica mea. Vouă cum vă dă, tot cu virgulă?

Dacă proiectul a început în 2017 cum e specificat, înseamnă că aceasta este o conferinţă de finalizare, nicidecum de lansare. Dacă s-a greşit la dată, ceea ce nu m-ar mira, atunci, şi doar atunci, vreţi să lansaţi.

Mare-i grădina primăriei… şi aşa întortocheată!