Inconştienţa administraţiei locale

Conform unor informaţii difuzate de o publicaţie gălăţeană, de la 1 mai Primăria Tecuci depozitează gunoiul la marginea oraşului.

Dat fiindcă pe raza municipiului nostru se colectează zilnic 16 tone de deşeuri, înseamnă că până în acest moment s-au adunat 256 de tone. Acestea zac undeva, la marginea municipiului Tecuci, şi reprezintă un focar de infecţie pentru toţi cetăţenii, datorită modului neconform de depozitare a deşeurilor menajere.

„Unde ducem gunoiul? Păi deocamdată îl strângem de la pubele și îl depozităm undeva… Mai exact, pe platforma industrială. Noroc că dispunem și de acest loc, că altfel nu știu ce făceam. Nu avem unde să îl ducem în altă parte, căci la fosta groapă de la Rampa Reteș nu avem voie”, a declarat Cătălin Hurdubae pentru publicaţia Alternativa.

Există informaţii conform cărora municipalitatea, la adăpostul nopţii, transportă gunoiul şi la Rampa Rateş, groapă de gunoi închisă în urmă cu un an.

Prin aceste două acţiuni, transportarea gunoiului la Rampa Rateş sau depozitarea lui la marginea oraşului pe o platformă neconformă cu normele în vigoare, administraţia riscă amenzi usturătoare. Din păcate aceste amenzi vor fi plătite din buzunarul nostru.