Un angajat al muzeului sare la gâtul presei

Cât de greu este să faci presă în Tecuci, doar cei care s-au înhămat la aceasta o pot spune. Şi este cu atât mai greu cu cât canalele de comunicare, cu angajaţi plătiţi din banii noştri, preferă să informeze doar presa judeţeană motivând că nu există presă locală.

În acest timp presa locală este şantajată şi ameninţată de primar în chiar subsolul instituţiei pe care o conduce, sau este izgonită de la întâlnirile publice.

Aseară, Muzeul de istorie „Teodor Cincu” din Tecuci a ţinut să marcheze, alături de toate muzeele din ţară, evenimentul „Noaptea muzeelor 2018”. În mod normal, la astfel de evenimente presa este înştiinţată printr-un comunicat care are rolul unei invitaţii.

Chiar şi în lipsa unei invitaţii redactorul nostru a participat la acest eveniment împărtăşind cititorilor modul în care a decurs seara la muzeul tecucean.

La nici 24 de ore, Daniel Dojan, care ocupă funcţia de arhivar la muzeul menţionat, a ţinut să ofere o lecţie celor care nu au relatat evenimentul aşa cum şi-a dorit el.

<<Dezinformare pe un site on-line despre Noaptea Muzeelor 2018. Uniformele militare au aparținut Dl. Virgil Tudor – Asociația Tradiția Militară, iar tinerii fac parte din Clubul de Istorie „Excelsior” și au fost coordonați de Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”. Lipsă totală de profesionalism și mai ales o dezinformare intenționată. Urât domnilor, urât…>>, a scris arhivarul Daniel Dojan.

Dat fiindcă nu înţelegem supărarea funcţionarului de la muzeu, citim mai departe: <<Păi muncești două săptămâni și vine o „tanti” nu întreabă nimic pe nimeni, face trei poze de o calitate jalnică și scrie numai minciuni… ce să mai zici?>>

A! Prin urmare asta era supărarea. Funcţionarul muzeului a muncit două săptămâni iar „tanti” nu l-a băgat în seamă. Ba, mai mult, aceeaşi „tanti” a publicat fotografii de o calitate „jalnică”.

Din păcate, Daniel Dojan nu ne oferă şi numele acelei „tanti”, să-i putem spune şi noi vreo câteva.

Nu înţelegem însă cum reuşesc să muncească angajaţii muzeului doar două săptămâni înainte de organizarea unui eveniment, aşa cum reiese din spusele lui Dojan. În restul timpului ce fac?

Nedumerirea noastră este cu atât mai mare cu cât în celelalte instituţii tecucene se lucrează în fiecare zi. Ba, mai mult, angajaţii respectivi nu se plâng că nu îi întreabă nimeni nimc. Şi, ciudat lucru, nici despre calitatea „jalnică” a fotografiilor în care sunt surprinşi nu discută.

Pentru ca lecţia să fie completă trebuie să vedem şi fotografiile făcute cu aparatul de fotografiat aflat în custodia lui Daniel Dojan, aparat preluat de la compartimentul mass-media al Primăriei Tecuci, după desfiinţarea acestui compartiment.

 

 

Foto: Clubul de Istorie „Excelsior” – În centru Daniel Dojan, în civil, executând salutul militar cu arma în poziţia „pentru onor”. Sursa foto: facebook