Liceenii tecuceni, pasionați de chimie, vor putea deveni Vrăjitori Chimişti

Asociația „Semper Musica” Filiala Tecuci lansează luna aceasta proiectul „Vrăjitorii Chimişti”, o ocazie pentru elevii de gimnaziu din Tecuci și împrejurimi să intre în contact cu experimente spectaculoase de chimie realizate de elevii de liceu din Tecuci, pasionați de această știință.

Prima etapă a proiectului constă în dezvoltarea unui Club pentru liceenii din Tecuci pasionați de chimie, urmând ca aceștia, împreună cu un cadru didactic de specialitate, să dezvolte conținutul de sesiune, practic prin experimentare și teoretic, care va fi utilizat pentru livrarea de sesiuni pentru elevii de gimnaziu, clasele V-VIII.

 În cea de-a doua fază, liceenii, membrii ai Clubului, îmbrăcați precum un vrăjitor și cu ajutorul unor KIT-uri de experimente în chimie, vor organiza 20 de sesiuni spectaculoase de chimie, în 10 școli locale sau din împrejurimi. Toate Şcolile participante vor fi dotate cu KIT-uri de experimente.

Proiectul „Vrăjitorii Chimişti” este finanțat prin Programul „Științescu”, un program organizat în județul Galați de Fundația Comunitară Galați, finanțat de Romanian-American Foundation și susținut de Federația Fundațiilor Comunitare din România.

„Chimia este prin excelență o ştiinţă experimentală, profesorul de chimie având misiunea frumoasă şi nu întotdeauna uşoară de a alege şi combina cele mai potrivite metode, strategii, pentru ca elevii să înţeleagă cum funcţionează chimia dincolo de manuale, să participe la experimente interactive şi să afle cum, prin intermediul ştiinţei, fiecare dintre noi poate contribui cu soluţii la micile probleme din viaţa de zi cu zi.

În cadrul acestui proiect, dorim ca experimentul, acest preţios instrument al profesorului de chimie, să creeze elevilor de gimnaziu bucurie noi experienţe, un miracol care îi ajută să înţeleagă mai bine lumea în care trăiesc!” menționează Oana Gheorghe, coordonator proiect.

Elevii din Tecuci, pasionați de chimie, care doresc să facă parte din Clubul de chimie, se pot înscrie accesând următorul link: https://goo.gl/jTZ6ee

Pentru mai multe informații legate de proiect, apelaţi la adresa de e-mail: [email protected]. Pentru mai multe informații legate de Programul „Științescu”, accesați următorul link: http://galati.stiintescu.ro/