Ce se întâmplă cu îndrăgita formație ATRIVM?

Recent, chiar pe 1 Iunie 2018, de marea sărbătoare a copiilor, m-am întâlnit cu Laurențiu Gheorghe, inițiatorul, mentorul și susținătorul nr. 1 al Grupului ATRIVM, condus cu mult devotament și multă pasiune de fiul acestuia, Alexandru Gheorghe.

Grupul, format mai întâi la Colegiul „Ovid Caledoniu” din Tecuci, apoi la Clubul Copiilor, s-a impus repede în cultura tecuceană, obținând și premii în concursurile la care participa. Era o deosebită plăcere ca la anumite activități culturale ale municipiului să asculți această trupă.

 Între timp, membrii trupei au crescut şi au terminat liceul. Liderului grupului, Alexandru Gheorghe, deși este student la Brașov, venea cu drag la Tecuci, orașul copilăriei lui, antrenând și colegii să vină pentru a continua să cânte și să ne încânte.

Acum, întrebându-l pe Laurențiu Gheorghe unde și când va concerta grupul, acesta, cu mare regret în priviri, mi-a spus că grupul nu mai există de la sfârșitul anului trecut. Cuvintele acestea m-au durut nespus, având să aflu în continuare că acest grup nu mai poate fi susținut de nicio unitate, nici măcar de Primărie.

 Formația ATRIVM era totuși un brand pentru municipiul nostru. Avem oare așa multe trupe de valoare, avem atâtea branduri locale încât să ne permitem lichidarea acestora?  

La anumite ocazii, Anul Nou, Zilele Municipiului Tecuci, sau altele, invităm artiști pentru mii de euro și nu putem susține o formație?

Întreb și eu, așa, ca simplu cetățean, iubitor de cultură și plătitor corect de taxe: Cu ce împiedica această trupă?

 

Iancu Aizic