Săracii oameni bogaţi

Dat fiindcă primarul Municipiului Tecuci îi îndeamnă pe tecuceni să îşi actualizeze informaţiile, ne-am gândit să venim în ajutorul acestora din urmă cu un caz strigător la cer.

Cazul se referă la puterea de cumpărare a unui funcţionar angajat în administraţia Hurdubae. Angajatul a lucrat în Primăria Tecuci şi pe vremea primarului Finkelstain. În mandatul primarului Ţuchel şi-a dat demisia pe motiv că este prea mult de muncă şi nu poate face faţă. A revenit în primărie în anul 2017.

În vreme ce copiii noştri caută cu disperare un loc de muncă, există funcţionari care efectiv sug sângele contribuabililor tecuceni.

Conform declaraţiei de avere, postată ieri pe site-ul Primăriei Tecuci, în anul 2017 funcţionarul deţinea, personal sau în indiviziune cu soţul: 120,63 hectare teren agricol şi 0,7 ha teren forestier; 4 apartamente, cu o suprafaţă totală de 349,56 mp; 2 autoturisme – proprietate personală.

Tot în 2017, acest funcţionar a încasat 657.787 lei, peste 6,5 miliarde lei vechi, din care 10.160 lei a fost salariul primit din banii contribuabililor tecuceni. Banii au fost primiţi sub formă de salarii, arendă sau dividende.  

În vreme ce funcţionarul angajat de Hurdubae avea încasări de 54.815,58 lei lunar, peste 548 de milioane lei vechi, un proaspăt absolvent depunea CV-uri în speranţa că va fi sunat şi va obţine un loc de muncă.

Nu putem să încheiem acest caz fără să ne întrebăm de ce funcţionarul lui Hurdubae nu ia şi ajutor social. Poate are nevoie, săracul.