Altă generaţie de asistenţi pregătită pentru cariera medicală

Astăzi, 14 iunie, la sala de spectacole „Ion Petrovici” a avut loc festivitatea de premiere a absolvenţilor Şcolii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila’’, Filiala Tecuci.

Evenimentul a fost derulat pentru a şasea oară în municipiul Tecuci, practic aceasta fiind a VI-a promoție de absolvenți atât asistenți medicali generaliști cât și asistenți farmaciști.

 Deschiderea manifestării a fost făcută de directorul unităţii, Gabriela Vizitiu, vorbind despre menirea asistenţilor medicali şi urându-le succes pe viitor în profesia aleasă. A urmat derularea unui filmuleţ, pe ecran fiind revăzute amintirile celor trei ani de studiu şi proaspeţii absolvenţi în diferite ipostaze.

Pentru început au fost premiaţi viitorii asistenţi medical generalişti, clasa cu 27 de absolvenţi primind diplome și flori din partea dirigintei, as. Violeta Nacu. A urmat clasa cu profil asistent medical farmacist, având un număr de nouă elevi, diriginte Mirela Lazăr.

 „Zi de zi le veţi oferi celor care au nevoie de îngrijire, nu doar ajutorul vostru profesional ci şi mângâiere, un ajutor esenţial pe plan afectiv, fapt pentru care trebuie să fiţi ascultători şi să aveţi un comportament demn. Să fiţi buni observatori şi să daţi dovadă de profesionalism! Vă doresc să aveţi un drum frumos în profesia aleasă şi să avem o colaborare frumoasă atunci când vom fi colegi. Succes tuturor!”, au fost câteva dintre gândurile transmise de către  diriginta Violeta Nacu.

 Prof. Andi Leibovici, preşedinte al Şcolii postliceale „Carol Davila”, a fost invitat pe scenă, a recitat o poezie absolvenţilor, apoi tradiţia a mers mai departe, oferind şefilor de promoție o sumă de bani, ca o recompensă pentru efortul depus pe parcursul anilor 2015-2018. Au luat cuvântul şi şefii de clasă.

Din sală nu au lipsit părinţi, fraţi, amici, trăind laolaltă emoţiile absolvirii.

O altă generaţie de asistenţi au fost şcoliţi şi instruiţi pentru a fi alături de cei suferinzi şi a acorda întotdeauna ajutor medical. Succes în cariera aleasă!