Evenimente culturale programate în acest weekend

În perioada 16 – 17 iunie 2018 la Tecuci se va desfăşura ediţia a II-a a Festivalului Naţional de Pian „Alexandru Demetriad”,  în memoria ilustrului pianist tecucean. Festivalul este deschis tinerilor pianişti din toatǎ ţara.

Deschiderea festivalului va avea loc sâmbătă, 16 iunie, ora 10, la Ateneul Fundaţiei Pelin.

Concursul se desfǎşoară într-o singurǎ etapǎ, fiecare concurent va prezenta în concurs o singură piesă, lucrare muzicală, cu o durată de maxim 5 minute, în funcţie de vârstă, fără partitură.

Organizatorii doresc să stimuleze interesul copiilor şi tinerilor pentru muzica clasică, să descopere şi să promoveze tinere talente.

Festivalul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 3-18 ani, care iubesc pianul.

În cadrul festivalului se vor acorda diplome si trofee:

– pentru cea mai bună interpretare a unei piese,

– premiul special „Alexandru Demetriad”,

– premiul pentru prezenţă artistică deosebită.

Duminică, 17 iunie 2018, începând cu ora 14, Sala Protoieriei Tecuci găzduieşte Festivalul „Cântecul ce ne uneşte”. În aceeaşi sală, de la ora 17, se va desfăşura evenimentul „Enescu pe înțelesul tuturor”.

Proiectul „Enescu pe înțelesul tuturor” se adresează tuturor acelora care vor să înțeleagă muzica lui George Enescu atât prin prezentarea în limba română a unor fragmente din opera Oedipe, cât și prin apropierea de alte creații ale Maestrului. Pentru acest program au fost selectate din muzica sa vocal-instrumentală celebrele Cântece pe versuri de Clément Marot, dar şi fragmente din opera „Oedip”

În program: Șapte cântece pe versuri de Clément Marot op.15 (1907-1908), Fragmente din opera „Oedip”.

Interpreți: Ștefan Ignat (bariton) şi Ioana Maria Lupașcu (pian).

Partenerii evenimentului cultural sunt: A.A.R.D. – CAR Unirea Tecuci, Top Caffe Tecuci, Transfero Tecuci şi Protoieria Tecuci.  

 

error: Content is protected !!