Sentinţă în cazul protestatarului anti-PSD

Protestatarul surdo-mut amendat de jandarmi pentru că ar fi scandat lozinci anti-PSD a câștigat procesul cu autoritățile

Ioan Duia, un bucureștean surdo-mut amendat în 10 martie de Jandarmeria Bucureşti cu 2.000 de lei pentru că ar fi scandat lozinci anti-PSD la Congresul Extraordinar al partidului a câștigat procesul cu Jandarmeria. Astfel, Judecătoria Sector 1 a admis plângerea lui Duia și a anulat procesul-verbal de contravenție.

Aceeași instanță l-a exonerat de plata amenzii de 2.000 de lei și a obligat Jandarmeria București să plătească cheltuieli de judecată de 734 de lei. Jandarmeria București poate face apel.

Reamintim că Duia a fost luat  în duba Jandarmeriei și amendat cu 2.000 de lei pentru „participare și scandare de lozinci”, după cum se arată în procesul verbal întocmit de Jandarmeria Română. Cazul a stârnit indignare la acel moment, scrie G4Media.ro.

Asociația Evoluție în instituție a făcut plângerea contravențională și a asigurat reprezentarea lui Duia în instanță, a declarat Cristian Dide pentru G4Media.ro.