Biroul Situaţii de Urgenţă Tecuci a fost primul afectat de inundaţii

În noaptea de 15 spre 16 iunie, atunci când apele, piatra, furtuna şi tunetele s-au abătut peste noi, cetăţenii trebuiau avertizaţi  din timp de Biroul Monitorizare Situaţii Urgenţă (BMSU) al Primăriei municipiului Tecuci de Codul roşu intrat în vigoare încă de la ora 22.

Şeful BMSU Tecuci este Victor Iftimie, pensionar din cadrul Armatei. El organizează periodic exerciţii de informare a populaţiei cu semnale acustice pentru situaţiile de urgenţă ce pot interveni.

În acea seară de vineri, început de wekeend, când toţi funcţionarii au plecat acasă de la ora 14, Valentin Mănăilă era de servici la BMSU. Acest birou este situat în incinta primăriei, la demisol, acolo unde era odată cantina instituţiei.

Din surse, aflăm că Sorin Drumov, un alt angajat al BMSU, ar fi stat să-i ţină de urât lui Valentin de la ora 19, apoi, acesta din urmă fiind obosit şi puţin şpriţuit s-ar fi întins pe canapeaua din birou şi a adormit.

Înştiinţările despre ploile torenţiale ce aveau să vină nu au avut de cine să fie receptate, iar Valentin Mănăilă, la rându-i trebuia să informeze  şeful BMSU, Victor Iftimie, şi pe preşedintele BMSU, C.C. Hurdubae, iar apoi avea datoria de a transmite mesaje de avertizare pe telefoanele de serviciu din dotarea tuturor colegilor şi funcţionarilor din Primăria Tecuci.

La miezul nopţii, Valentin Mănăilă a fost trezit din vise de bătăile puternice în uşă şi înjurăturile gen „te omor, băi!” ale lui Florin Lucian Tîrziman. Coborând de pe canapea, Valentin Mănăilă a constatat că a intrat cu picioarele în apă, aceasta inundase biroul în timp ce el era în lumea viselor. A apărut şi Sorin Drumov în birou, pe o altă uşă, din interiorul primăriei, aceasta refuzând să deschidă uşa exterioară unde ameninţa Tîrziman, încercând a găsi scuze pentru colegul său, nedorind ca Valentin, un tip mai firav, să intre în mâinile celui care urla la uşă.

Aşadar, în timp ce tecucenii îşi plângeau recoltele din grădinile făcute praf, cei care trebuie să vegheze la bunul mers al lucrurilor şi înştiinţarea populaţiei în caz de  calamităţi erau la rândul lor inundaţi.

Curat-murdar, coane Hurdubae.