Performanţă unică în lume: Administraţia Hurdubae a construit o scară exterioară… în interior

Primarul din Tecuci a devenit vedetă în presa naţională după ce în data de 12 iunie a inaugurat cu fast scara exterioară de incendiu a unei grădiniţe.

Interesant este faptul că „scara exterioară” este de fapt o scară interioară. Ba, mai mult, s-ar părea că nici măcar scară de incendiu nu este.

 „Este impropriu spus o scară de incendiu, este aproape un corp de clădire acolo care adăposteşte scara de incendiu. Scara este din beton, este acoperită, şi face legătura între etajul superior şi parterul clădirii. Avizul de funcţionare îi obligă să aibă o astfel de scară. Ea trebuia să arate cumva şi arată altcumva. Asta e…”, a declarat C.C. Hurdubae pentru libertatea.ro.

Într-adevăr, pentru obţinerea avizului de funcţionare de la ISU, grădiniţa trebuia să aibă o scară exterioară de incendiu. Scara trebuia să fie metalică şi poziţionată în exteriorul clădirii din raţiuni evidente în cazul evacuării persoanelor aflate în spaţii închise, în caz de incendiu.

În schimb, cu o inconştienţă de nedescris în drămuirea banului public, administraţia locală a construit un corp de clădire care să adăpostească scara exterioară de incendiu. În acest mod scara a încetat să mai fie una exterioară.

Este posibil ca, pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare de la ISU, administraţia locală să fie nevoită să mai construiască încă o scară. Să sperăm că data viitoare vor reuşi să o facă exterioară.

 

Sursa foto: facebook