Acţiune de amploare a Biroului Rutier

Polițiștii rutieri au aplicat 198 sancțiuni contravenționale și au reținut 11 permise de conducere, în urma unei acțiuni preventiv-reactive având ca scop creșterea gradului de disciplină rutieră.

Acțiunea, la care au participat polițiștii Serviciului Rutier Galați și cei ai Biroului Rutier Galați s-a desfășurat în data de 20 iunie a.c., pe raza municipiului Tecuci și a comunelor arondate.

În cadrul acțiunii au fost constatate 198 contravenții, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, dintre care 52 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 41 pentru defecțiuni tehnice, 31 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege, 16 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru folosirea telefonului mobil, 43 pentru alte abateri la regimul rutier. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 71.802 lei.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 11 permise de conducere, dintre care 4 pentru consum de alcool, 3 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier.

Totodată, au fost reținute 20 de certificate de înmatriculare și 3 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

În cadrul acţiunii au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier (conducere a unui vehicul sub influența alcoolului).