Bursele „Clara Moraru” au fost acordate și în acest an olimpicilor de la CN „Spiru Haret”

De opt ani de zile, o fostă elevă a Colegiului Național „Spiru Haret”, ajunsă om de afaceri în Luxemburg și inițiator al multor acțiuni de promovare a spiritului românesc peste hotare, Daniela Lăcrămioara (Clara) Moraru, îi premiază pe elevii acestei prestigioase școli care s-au remarcat la faza națională a olimpiadelor școlare, prin acordarea «Bursei olimpice „Clara Moraru”». 

În esență, este vorba despre un premiu în euro, care variază în funcție de rezultatul obținut și prin care fosta haretistă, pe de o parte dă un semnal de încurajare pentru toți elevii din fosta sa școală care doresc să facă performanță, iar pe de alta, își exprimă mândria pentru rezultatele obținute de cei mai buni dintre aceștia, pentru performanțele cu care ei s-au întors din competiții.

În acest an, fosta elevă de la „Spiru Haret” Tecuci a acordat câte 100 de euro fiecăruia dintre cei șase elevi distinși cu mențiuni și cu premii speciale la olimpiadele naționale (Maria-Isabella Nădejde, Antonia Pamfile, Gabriela Roșu, Andreea-Ozana Gheorghiu, Ovidiu Vlase) și câte 50 de euro fiecăruia dintre cei trei elevi cu diplomă de participare (Ioana-Denisa Borș, Raluca Medeleanu, Ruxandra Voica). 

Dacă în 2017 plăcuta sarcină de a înmâna premiul celor 11 câștigători ai bursei a fost asumată de sora Clarei,  Irina Motoc-Moraru, în acest an mesagerul a fost chiar tatăl ei,  Vasile Moraru (domnia sa achitându-se cu brio de misiune și implicându-se din toată inima, total în acțiunea care a devenit, de acum, tradițională).

Toți elevii premiați au avut numai cuvinte de apreciere și admirație pentru Clara Moraru, pentru dedicația și generozitatea cu care aceasta, an de an, se întoarce către colectivitatea școlară de la „Spiru Haret”.

„Este o mare bucurie să constat, din nou, cât de mult prețuiți spiritul olimpic și ce legătură există între dumneavoastră și Colegiul Național Spiru Haret” îi transmite Ovidiu Vlase, unul dintre premiați.

„Într-o societate care încurcă din ce în ce mai mult valorile cu non-valorile și care se află într-un proces de regăsire de sine, educația este singura care ne poate călăuzi și care ne poate oferi răspunsurile corecte. De aceea, trebuie să îi mulțumim domnișoarei Clara Moraru pentru susținerea constantă a educației și a instituțiilor de învățământ tecucene și pentru faptul că ne încurajează să facem performanță și să ne autodepășim continuu. De asemenea, aș vrea să-i mulțumesc și pentru că reprezintă pentru toți un model demn de urmat, inspirând elevii de aici și de pretutindeni” , transmite Clarei Moraru și Maria Tașcă, în numele tuturor beneficiarilor Bursei.