Ziua aparatelor de fotografiat

Astăzi, 29 iunie, sărbătorim Ziua aparatelor de fotografiat

Aparatul de fotografiat a devenit un obiect foarte obișnuit în ziua de astăzi, iar răspândirea rețelelor sociale ne ajută să răspândim pozele reușite pe care le-am făcut de-a lungul timpului.

La început aparatele de fotografiat erau deosebit de scumpe și scoteau numai poze alb-negre, iar ca bliț era folosit un amestec format din praf de pușcă și alte substanțe.

De la tehnica inventată de francezul de Joseph Niépce și instrumentul său numită heliograf care a realizat prima fotografie în anul 1825, a trecut destul de mult timp, iar acum tehnologia a devenit accesibilă pentru oricine astfel că fiecare persoană își poate permite un astfel de instrument.

Au urmat mulți alți inventatori și pionieri în domeniul fotografiei precum Louis Jacques Daguerre, Hamilton Smith sau George Eastman, fondatorul companiei Kodak și cel care în anul 1888 a vândut primul aparat de fotografiat al acestei firme devenite celebre între timp.

Prima cameră digitală a apărut în Japonia, la sfârșitul anului 1989 și a fost produsă de compania Fuji și costa și ea câteva mii de dolari.

Fotografiile au acum rezoluții foarte mari, sunt digitale, obiectivele camerelor de fotografiat sunt uimitoare și surprind și cele mai mici detalii, unele au chiar touchscreen și câteva milioane de culori.

Ziua camerei de fotografiat este dedicată acestui progres tehnologic deosebit de important și care ne-a ajutat, încă de la apariția sa, să surprindem momentele plăcute și imaginile minunate pe care ni le dăruiește viața.

Totodată, multe evenimente  pot fi păstrate mult mai ușor în acest fel, pentru a ne aduce aminte cu plăcere lucrurile cu adevărat frumoase din viața noastră, scrie bunadimineata.ro.