Săptămână neagră în România

O serie de evenimente nefericite au afectat România în săptămâna în care au fost adoptate în Parlament modificările la Codul penal.

Ar fi absurd să spunem că toate lucrurile s-au întâmplat din cauza guvernării PSD – ALDE. Însă în ultima săptămână ţara noastră a devenit un catalizator pentru evenimente negative, grozăvii care se propagă în toate mediile sociale.

Scene de o violență incredibilă în orașul Târgu Neamț

Două găști, înarmate cu bâte și topoare, s-au luat la bătaie, mai ceva ca într-un film de acțiune. O stradă întreagă a fost transformată în câmp de luptă. Poliția a fost nevoită să tragă câteva focuri de armă pentru a calma spiritele.

Pesediştii s-au săturat de PSD: Daciana Sârbu și-a anunțat divorţul de PSD

Soția lui Victor Ponta spune că își va continua activitatea în actualul mandat ca independent.

Răpit în plină zi

Polițiștii din Vaslui caută un adolescent de 15 ani care a fost luat din autoturismului tatălui său, după ce acesta din urmă a fost lovit, de către două persoane necunoscute.

Senatul a măcelărit Curtea de Conturi

Instituţia nu va mai putea recupera prejudicii. Senatorii au finalizat joi atacul dat Curţii de Conturi, aprobând legea prin care limitează puternic funcţiile acestei instituţii, deşi UE a ameninţat că ne va tăia fondurile europene dacă Parlamentul va face acest lucru. Printre modificările aduse sunt faptul că instituţia nu va mai putea recupera prejudicii.

Ministrul de Finanţe: Lucrăm la un mecanism de amnistie fiscală

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Bistrița, că „e în lucru un astfel de mecanism” privind o amnistie fiscală, dar arată că de abia de acum înainte urmează să se discute la nivelul coaliției PSD-ALDE și al Guvernului.

Violenţă domestică

Un adolescent de 15 ani din comuna Slivilești, județul Gorj, a ajuns la spital cu mâna ruptă după ce a fost bătut de tată, pentru că a deschis frigiderul și a tăiat două felii de salam.

Târgu Jiu: Statuie dată jos pentru că avea sânii prea mari

Busturile soților Tătărescu au fost date jos de pe socluri și vor fi expuse într-o comună din județ. Decizia aparține Ministerului Culturii și este una controversată. Statuile au fost date jos pentru că sculptorul și-a imaginat pieptul Arethiei prea generos.

Cod Galben

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 32 de judeţe, în vigoare de sâmbătă până luni. Potrivit ANM, de sâmbătă, ora 16, până luni, ora 21, sunt aşteptate ploi, instabilitate atmosferică accentuată şi inundaţii.