S-a înmulţit numărul cazurilor de şoferi surprinşi băuţi la volan

Vineri, 13 iulie, în jurul orei 17:05, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe D.N. 25, în comuna Hanu Conachi, un autoturism condus de un bărbat de 42 ani, din localitate.

La testarea alcoolscop, conducătorul auto a prezentat o valoare de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii l-au condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

Sâmbătă, 14 iulie, polițiștii gălățeni au depistat alţi conducători auto, aflați la volan sub influența alcoolului.

Astfel, în jurul orei 00:30, polițiștii Postului de Poliție Corni au depistat în trafic, conducând un autoturism pe raza comunei Smulți, un bărbat de 44 ani, din localitate, care a prezentat la testarea alcoolscop o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cursul aceleiași nopți, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valea Mărului au depistat un tânăr de 27 ani care a condus autoturismul pe D.J. 251, testarea alcoolscop relevând o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din comuna Tudor Vladimirescu l-au depistat pe cel de-al patrulea conducător auto băut, în comuna Piscu, conducând autoturismul pe strada Mihai Eminescu. Tânărul de 28 ani, a prezentat la testarea alcoolscop, o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

În toate cele patru cazuri prezentate mai sus au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Cel de-al cincilea șofer aflat sub influența alcoolului, a condus autoturismul pe un drum comunal din localitatea Smârdan, fiind depistat de polițiști sâmbătă, 14 iulie, în jurul orei 00:40.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au constatat că bărbatul de 36 ani, nu poseda permis de conducere, autoturismul aparținând unui consătean care i-l încredințase pentru a-l conduce, cunoscând că nu posedă acest document.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, conducere a unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru conducere pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere sau se află sub influența alcoolului.