Arestați preventiv pentru înșelăciuni comise prin metoda „Accidentul”

Ieri, polițiștii din Focșani au finalizat cercetările în cadrul unor dosare penale întocmite pe numele a trei bărbați, de 25, 31, respectiv 36 de ani, din județele Vrancea și Galați, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, complicitate la înșelăciune și tentativă la înșelăciune.

În fapt, bărbatul de 36 de ani, este bănuit că, în perioada 21 februarie – 10 iulie 2018, ar fi  contactat telefonic victimele și, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea unui membru al familiei acestora într-un accident rutier sau incendiu, le-ar fi solicitat diverse sume de bani, pretinzând, în mod nereal, că ar deține calități oficiale și le-ar putea oferi ajutor.

Ceilalți doi bărbați s-ar fi deplasat la domiciliile persoanelor vătămate sau în alte locuri prestabilite cu acestea și ar fi ridicat sumele de bani pretinse la telefon de bărbatul de 36 de ani.

Totodată, în aceeaşi perioadă, cel în cauză ar fi încercat să inducă în eroare alte 7 persoane, însă acestea nu au dat curs solicitării, anunțând poliția.

De asemenea, din cercetări a reieșit faptul că bărbatul de 36 de ani ar fi introdus în penitenciar, în mod ilicit, telefoane mobile și cartele SIM, pe care le-ar fi folosit la comiterea înșelăciunilor.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, sub coordonarea unității de parchet competente, au propus luarea măsurii arestării preventive față de cei 3 bărbați,  instanța de judecată admițând propunerea. Astfel, persoanele în cauză au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, una dintre acestea  aflându-se în stare de detenție la data comiterii faptelor.

Prejudiciul total cauzat persoanelor vătămate este de peste 54.000 de lei.

Polițiștii au beneficiat de sprijinul Direcției de Prevenire a Criminalității și Terorismului din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.