Administraţia locală a uitat că mai are un Parc – Galerie foto

A fost odată ca niciodată… A fost un parc al Tecuciului, emblema oraşului. Este vorba de parcul Carol I, fostul Crâng. Avea alei îngrijite, parc zoologic, bărcuţe pe luciul de apă, era plin de populaţie iar mulţi din alte localităţi ale ţării tranzitau Tecuciul pentru a vedea speciile de păsări şi animale.

Sâmbăta şi duminica nu aveai loc pe o bancă, la grătarele  restaurantului Ocaua lui Cuza se stătea la cozi imense, tecucenii ieşind la mititei şi halbe de bere.

Timpul s-a scurs, parcul zoo a dispărut, neglijenţa administraţiei locale a făcut ca acel loc să arate ca o ruină a vremurilor apuse.

 Conducerea trecută a încercat să readucă un suflu parcului, până la modernizare, să-l facă iarăşi cunoscut ţării. Drept urmare a fost iniţiat Festivalul naţional „Muştar din Tecuci”. Fiind „capitala muştarului”, Tecuciul împreună cu o serie de societăţi locale şi naţionale au redat câte trei zile pe an, în perioada toamnei, un nou moment de relaxare şi confort vizitatorilor, nelipsind premiile oferite de „Olympia” Tecuci la tombole, concursuri premiate, expoziţii de utilaje, expozanţi cu produse tradiţionale, cel mai mare foc de tabără, demonstraţii culinare şi desigur, concerte susţinute de artişti celebri.

Chiar dacă nu mai era ce-a fost odată, muncitorii administraţiei locale făceau periodic curăţenie în parc, maşinile de tăiat iarba auzindu-se de localnici măcar o dată la două săptămâni în acea zonă.

În prezent, Hurdubae a renunţat atât la Festivalul naţional al muştarului cât şi la întreţinerea parcului. Copertina scenei este balansată de vânt, ierburile au devenit liane, scaieţii se dezvoltă armonios, o sumedenie de copăcei sălbatici cresc vertiginos, lacul e plin de mizerii, bălării de toate neamurile, stufiş cât cuprinde. Locul fostului parc zoo arată deplorabil, gardul metalic de la intrare a dispărut total, gunoiul este depozitat chiar după  fosta poartă.

Neimplicare, delăsare, ignorare totală. Ar trebui amintit atât primarului cât şi directorilor societăţii care se ocupă de curăţenia domeniului public că acel Parc aparţine tot municipiului nostru. Degeaba plantezi floricele vizavi de Primărie dacă nu faci nimic pentru restul oraşului.