Câte investiţii promite să continue primarul cu 1.074,54 lei

Pentru că nu au mai văzut fonduri pentru investiţii de multă vreme, unii funcţionari ai administraţiei locale din Tecuci, în frunte cu primarul, au uitat valoarea banilor.

În şedinţa extraordinară a Consiliului local Tecuci, care a avut loc în data de 17 iulie 2018, primarul Hurdubae a ţinut să precizeze anumite lucruri referitor la „Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului centralizat de venituri şi cheltuieli aI U.A.T. Municipiul Tecuci şi modificarea Programului de investiţii publice pe grupe de investiţii şi surse de finanţare al U.A.T. Municipiul Tecuci, pe anul 2018”.

„Dat fiind faptul că Municipiul Tecuci beneficiază de o sumă de 1.074,54 lei, bani proveniţi din exproprieri şi achitaţi de către Ministerul Transporturilor către U.A.T., aceşti bani se regăsesc în alte investiţii cum ar fi construire spaţii de alimentare publică din cadrul Obor, reabilitare zona interblocuri str. 1 Decembrie 1918, bloc AG, reabilitare Fdt. Ecaterina Teodoroiu, trotuare pietonale str. Bobâlna, loc de joacă pentru copii cartier Tecuciul Nou, studiu de fezabilitate centru primire urgenţe Spital Anton Cincu, amenajare padoc câini comunitari, complex zootehnic Nicorvin, DALI modernizare stadion municipal, reabilitare carosabil str. Cuza Vodă, tocător vegetal, presă brichetat, sistematizarea pe verticală a blocurilor A.N.L. şi analiza risc la securitate fizică la Grădiniţa nr. 1 – Şc. Gimnazială nr. 7.

Cam acestea sunt primele modificări, la aceste obiective de investiţii vom folosi cei 1.074,54 lei pe care i-am primit în urma exproprierilor, erau proprietăţi ale U.A.T.-ului iar Ministerul Transporturilor ni le-a despăgubit”, a declarat primarul Hurdubae, conform procesului-verbal publicat pe site-ul Primăriei Tecuci.

Acum, este normal să te întrebi care dintre investiţiile enumerate vor avea prioritate la alocarea celor 1.074,54 lei, puţin peste 10 milioane lei vechi. Nu sunt bani prea mulţi? Poate mai lăsăm deoparte şi ceva mărunţiş pentru salarii.

 

 

Notă: Este vorba, desigur, despre o greşeală de redactare a procesului-verbal. Suma despre care primarul a vorbit în şedinţă este de 1.000.074 lei, care reprezintă puţin peste 10 miliarde lei vechi. Chiar şi în aceste condiţii, alocarea a 10 miliarde unor investiţii care au nevoie de zeci de miliarde de lei reprezintă o picătură într-un pahar cu apă.