Prinşi la volan sub influenţa alcoolului

Ieri, 31 iulie, în jurul orei 23.15, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au oprit în trafic, pe strada 1 Decembrie 1918, un autoturism condus de un bărbat de 35 ani, din localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat efectuarea testării alcoolscop.

Acesta a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și prelevarea de mostre biologice, motiv pentru care polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Astăzi, 1 august, în jurul orei 1:10, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au depistat la volanul unui autoturism care circula pe raza comunei Smârdan, un bărbat de 40 ani din localitate despre care, în urma verificărilor, s-a constatat că are suspendat dreptul de a conduce.

Mai mult, fiind testat alcoolscop, conducătorul auto a prezentat o concentrație alcoolică de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.