Infractori la vârsta a treia

Patru persoane, cu vârste cuprinse între 53 și 63 de ani, au fost audiate la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt

Marţi, 7 august,  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ivașcu Florin, Lupu Valerică, Anghelescu Mihăiță și Barbu Marian, pentru infracțiunile de grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc în formă continuată.

 În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu toamna anului 2016, inculpatul Ivașcu Florin i-a propus inculpatului Barbu Marian să înceapă o colaborare pe linia traficului de droguri, sens în care a convenit ca inculpatul Ivașcu Florin să cultive cannabis în diverse locații, iar inculpatul Barbu Marian să-l ajute la vânzarea drogurilor.

Astfel, în perioada toamna anului 2016 – luna august 2018,  inculpaţii au comercializat cannabis mai multor persoane de pe raza municipiilor Bucureşti, Slatina, Craiova, Târgu-Jiu şi a oraşului Filiași,  primind sume cuprinse între 40 – 50 lei/gram.

 În primăvara anului 2018, pentru a-și maximiza profitul,  inculpatul  Ivaşcu Florin i-a propus inculpatului Lupu Valerica să dezvolte o cultură de cannabis, sens în care i-a oferit un număr de 40 de plante de cannabis pentru a le cultiva în grădina sa, stabilind ca după recoltare să-i remită o parte din profit. S-a reținut că inculpatul Ivașcu Florin l-a asigurat pe inculpatul Lupu Valerică despre faptul că are deja consumatori care să cumpere marfa cât şi persoane care să o comercializeze.

În cursul lunii iunie 2018, inculpatul Barbu Marian i-a propus inculpatului Anghelescu Mihăiță să intre în afacerea cu droguri pe care acesta o avea împreună cu inculpaţii Ivașcu Florin și Lupu Valerică.

În perioada iunie – iulie 2018, inculpatul Anghelescu Mihăiță a vândut mai multor persoane cannabis, contra unor sume cuprinse între 40 – 50 lei/gram, reţinând o parte din profit, iar o parte l-a remis inculpatului Ivașcu Florin.

 Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la data de 7 august 2018 pe raza localității Tufeni, la locuinţa inculpatului Lupu Valerică au fost identificate şi ridicate un număr de 24 plante de cannabis, iar de la locuinţa inculpatului Ivașcu Florin au fost identificate şi ridicate un număr de 7 plante de cannabis, o cantitate însemnată de seminţe de cannabis, o ţigară confecţionată artizanal ce conţinea cannabis și un număr de 72 pastile cu conţinut stupefiant.

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Olt cu propunere de arestare   preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale – I.P.J. Olt.

 

You cannot copy content of this page