Aici nu e vorba numai de bani

Într-un articol precedent am aflat sumele care au intrat în România în ultimii 11 ani, bani trimişi de românii care trăiesc în afara ţării.

Un cititor a calculat şi astfel am aflat cu toţii că în 2017 cei aproximativ 3,7 milioane de români care trăiesc în diaspora au trimis fiecare câte 1.349,76 dolari. Mult sau puţin, aceşti bani au contribuit la creşterea nivelului de trai al celor aflaţi în ţară.

Graficul rezultat în urma centralizării sumelor de bani trimise în ţară în ultimii 11 ani arată, însă, un aspect îngrijorător.

Datele relevă exodul românilor care au ales, începând cu anul 2012, să-şi părăsească glia pentru un trai mai bun. Aici nu e vorba numai de bani, este vorba şi despre siguranţa zilei de mâine, siguranţă pe care guvernanţii nu pot să ne-o ofere.

În schimb, partidele aflate la guvernare au avut grijă să primim bastoane şi gaze lacrimogene. Colac peste pupăză, după ce ne-au bătut, gazat şi udat în Piaţa Victoriei, pe banii noştri, acum cei aflaţi la putere pozează în victime.

Acesta nu este viitorul pe care îl dorim copiilor noştri.