Unde parcurge Hurdubae 5.000 de kilometri lunar?

După ce a desfiinţat un festival cu tradiţie în municipiul Tecuci, primarul Hurdubae a găsit de cuviinţă să-şi acorde un bonus din banii economisiţi.

Consilierii vor aproba o cotă de 350 litri/lună de combustibil pentru maşina de serviciu a primarului, Skoda Superb cu numărul de înmatriculare GL-02-TEC. Loganurile primăriei primesc câte 250 litri lunar.

 „Până în prezent mijloacele de transport menţionate mai sus (…) aveau limită lunară de 125 litri. (…) Deoarece nevoia pentru deplasări este în creştere (…), propunem stabilirea normativului propriu de cheltuieli privind consumul de carburant defalcat pe fiecare categorie de autoturism”, este precizat în expunerea de motive care însoţeşte proiectul.

Ştiu, acum îmi veţi spune că Skoda consumă mai mult decât un Logan şi este normal să primească o cotă mai mare de combustibil. Greşit. Ambele autoturisme au un consum mediu mixt de 7 l/100 km.

Câţi kilometri poate parcurge în fiecare lună primarul cu 350 de litri? Mulţi. Dacă împărţim 350 la 7 obţinem 50. Înmulţim 50 cu 100 şi rezultă 5.000 de kilometri. Atâta poate parcurge Skoda primăriei Tecuci cu 350 de litri: 5.000 de kilometri.

Dacă ţinem cont de faptul că într-o lună sunt 20 de zile lucrătoare, înseamnă că primarul parcurge cu maşina de serviciu o distanţă de 250 de kilometri zilnic.

La o viteză medie de 80 km/h, Skoda primăriei Tecuci, cu primarul în ea, se află timp de trei ore, în zilele lucrătoare, pe drumuri. Cu siguranţă, nu pe drumurile din Tecuci.

Şi atunci este normal să ne întrebăm: Unde naiba o uşcheşte primarul timp de trei ore pe zi, atunci când noi îl ştim la muncă. Şi-a găsit altă vrăbiuţă?