Bilanţul guvernării PSD: Timp de 30 de ani, locuitorilor din localităţile afectate le va fi interzis să crească porci

Președintele Asociației Fermierilor, Adrian Rădulescu, a vorbit despre pesta porcină, imaginea zugrăvită fiind una de coşmar:

„Pesta porcină este o mare belea pe capul românilor. Vom discuta de aici – și îmi doresc să nu am dreptate – cel puțin 25, 30 de ani. Pesta porcină ne lovește ca un bumerang și ca pe o boală pe care nu o dorim”, a spus președintele Asociației Fermierilor. „Prin 1964, a fost în Spania. Le-au trebuit 30 de ani ca să rezolve. Știți cum? Nu se mai crește porc în gospodăria populației”.

„Este vorba despre virusul care a fost adus, în general, de la animalele sălbatice. Porcul de fermă se îmbolnăvește deoarece dumneavoastră ați intrat în contact, fără să știți, cu o carne infestată de această boală. (…)

Trebuie să facem niște zone de securizare. În primul rând, în jurul fermelor de reproducție, asta e cel mai important. Pe o rază de 10-15 km, în respectivele localități se fie interzisă creșterea porcului la gospodăria populației. Iar gospodăria populației să aibă posibilitatea să își cumpere porc de Crăciun de la societățile comerciale respective la prețul de producție”, a declarat Adrian Rădulescu.

 

Citeşte în continuare…

 

Sursa: realitatea.net