Mulțumim senatorului Butunoi: Centură ocolitoare, spital regional și 16 km de asfalt turnat în Tecuci!

Cetăţenii din Tecuci se plâng de tranzitul autovehiculelor grele şi de viteza acestora, care le dărâmă pereții caselor. Își amintesc de fiecare dată că au fost  mințiți cu finalizarea centurii ocolitoare

 Tecucenii și-au dat votul de încredere pentru a avea au un senator care să le realizeze obiectivele necesare comunității. Aflat la al doilea mandat în Parlamentul României, după șase ani de zile, vedem că Daniel Butunoi nu și-a onorat promisiunile făcute în campania electorală.

Senatorul PSD este și preşedinte al Comisiei pentru Energie şi Transporturi în Senatul României şi a promis că centura va fi gata în august 2017. Suntem în septembrie 2018 și nu a găsit soluţii pentru rezolvarea acestui proiect.

Declaraţiile senatorului PSD

Ce declara Ionel Daniel Butunoi  în 16 noiembrie 2016: „Pe parcursul primului mandat, am fost desemnat Preşedinte al Comisiei pentru Transporturi şi Energie din Senatul României. În această calitate, am sprijinit iniţiative privind transporturile sau programe privind dezvoltarea infrastructurii de transport, precum şi promovarea producerii de energie produsă din surse regenerabile. În acelaşi context, am susţinut Master Planul General de Transport şi integrarea Centurii Tecuciului în cadrul acestuia.

 În ceea ce priveşte obiectivele principale pe care le am, aş aminti: finalizarea proiectelor locale şi naţionale de infrastructură de transport, dezvoltarea energiilor regenerabile, aprofundarea şi dezvoltarea domeniului economiei, finanţelor, dar şi al sănătăţii. În acest sens, referitor la Master Planul de Transport, am convingerea că la începutul mandatului următor, proiectul legat de Centura Tecuciului va fi finalizat. De asemenea, un proiect ambiţios şi cu mari şanse de reuşită constă în construcţia Spitalului Municipal din Tecuci, proiect pe care tecucenii îl merită din plin şi pe care îl vom implementa cu sprijinul administraţiei localeˮ.

În 13 februarie 2017 același senator ne asigură de finalizarea centurii: „În urma unor dezinformări lansate în spaţiul public de către liderii politici ai anumitor organizaţii judeţene, menţionez că, şi anul acesta, construcţia variantei de ocolire a municipiului Tecuci are prevăzută finanţare în totalitate şi va fi finalizată în luna august 2017ˮ.

 Declarația senatorului în 3 iunie 2017: „La solicitarea mea, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat o vizită de inspecţie la Tecuci cu scopul de a verifica stadiul lucrărilor în ceea ce priveşte construcţia Variantei ocolitoarea a municipiului Tecuci. Ministrul s-a declarat profund nemulţumit de evoluţia execuţiei Centurii, însă ne-a asigurat că va lua măsurile necesare pentru ca aceasta să se realizeze în termenul angajat pentru a rezolva într-un mod cât mai eficient problemele legate de traficul de tranzit şi pentru a oferi oamenilor variante optime de deplasare”.

Cât despre mult trâmbițatul spital regional, redăm afirmațiile făcute de Daniel Butunoi în 4 noiembrie 2016: „Dreptul la servicii de sănătate este garantat prin Constituție, iar acest lucru nu se poate comenta sau pune la îndoială. Dar accesul la aceste servicii trebuie să fie unul compatibil cu epoca pe care o trăim: un sistem de sănătate eficient presupune accesul rapid al pacienților la spital, dar și acoperirea tuturor nevoilor medicale ale pacienților.

Este anormal, din orice punct de vedere am privi situația, ca instituțiile spitaliceşti să funcţioneze în clădiri compromise sau degradate, este anormal ca medicii și personalul medical să lucreze în condiții proaste. Capacitatea noului spital din Tecuci va fi de 350 de paturi, fiind amplasat pe o suprafaţă de 12 hectare în zona unităţii militare (Kaufland). Acesta va fi construit în noua locaţie, urmând ca actualul Spital Anton Cincu să fie transformat într-un centru medical pentru asistenţă a bătrânilorˮ.

După ce a finalizat și redat populației tecucene atât centura cât și noul spital, senatorul ne oferă și un bonus: „De îndată ce vremea va fi favorabilă și ne-o va permite, vom turna 16 km de asfalt în municipiul Tecuciˮ.

Suntem încântaţi că se respectă cu sfințenie tot ce s-a promis.