Recital extraordinar de vioară și pian la Ateneu

Sâmbătă, 22 septembrie, Ateneul Pelin a găzduit concertul intitulat Classical Music susținut de două valoroase interprete, Anna Savkina la vioară și Andra Demidov la pian.

 Anna Savkina s-a născut într-o regiune siberiană a Rusiei. A început să cânte la vioară de la 5 ani, cucerind imediat multe concursuri naționale și internaționale la care a participat. Este dublă câștigătoare a Concursului internațional Sendai din Japonia dar și deținătoare a Premiilor Gazprom. Deține peste 30 de premii internaționale, colaborând cu numeroși mari maeștri în artă dirijoratului.

Andra Demidov a absolvit Liceul de muzică „George Enescu” din București, continuându-și studiile la Universitatea Națională de muzică București, secția pian. Din anul 2014, este Doctor în muzică. În prezent este asistent universitar doctor în cadrul Departamentului de dirijat și instrumente complementare al Universității Naționale de muzică din București.

 Deschizând recitalul, gazda evenimentului, Doru Eugen Pelin, mulţumeşte publicului spectator pentru prezență și interesul pentru artă, aducând mulțumiri și celor care au intermediat contactarea acestor artişti de seamă, care, nu se știe, spune vorbitorul, dacă vor mai trece prin Tecuci. Noi, cei de față, auzind în diverse ocazii numele acestora printre remarcați la diferite festivaluri și competiții internaționale, vom avea bucuria să spunem… Da, le-am văzut și urmărit la Ateneul Pelin din Tecuci!

 În recitalul de față, am putut urmări lucrările Sonata de vioară în G minor de C. Debussy, Sonata nr. 2 pentru vioară de G. Ysaÿe, Fantasty  pentru vioară şi pian de R. Schumann și Rapsodia Carpatica de M. Skoryk.

Aplauze numeroase au răsplătit evoluția încântătoare a celor două mari interprete care în săptămâna următoare vor evolua în aceeași formație și cu același repertoriu pe marea scenă din Moscova.

 

Iancu Aizic