Pentru a nu mai oferi răspunsuri prezentatorului de la Radio Tecuci și ascultătorilor care cunosc situația din localitate, Hurdubae a ales să fie Cetățeanul X, în emisiunea cu acelaşi nume. A fugit la județ pentru a-și face reclamă la un post de radio care ia de bune declarațiile primarului tecucean.
E mai uşor să îți repari imaginea la un post care nu cunoaște problemele municipiului, dar, în acelaşi timp, să achiți înregistrarea din banii contribuabililor pe care i-ai „uitat” acasă.
„Populația Tecuciului este undeva la 44 mii de locuitori, în ’89, cu siguranță ajungeam la 50 de mii, poate mai mult. Exodul vieții mai bune, cu siguranță a însemnat migrarea tinerilor tecuceni spre Vest și nu numai! Familiile au fost atrase ușor, ușor. Dar noi spunem, tinerii au plecat, îi căutăm greu, îi găsim greu, în tot ce înseamnă implicare în viața orașului, avem nevoie de oameni bine pregătiți profesional, îi găsim din ce în ce mai greu chiar dacă Universitățile sunt pline… rămân acasă foarte puțini.ˮ
Așadar, tinerii au plecat, şi Cetățeanul X îi caută fără rost. Iar numărul de locuitori ai municipiului crește constant, în raport cu măririle salariale din administrația locală. Până şi viaţa mai bună, conform spuselor, a ales calea exodului.
„Trăim din veniturile a trei-patru comune care mai fac agricultură, sume importante de bani proveniți din agricultură se rulează în municipiul Tecuci, ceea ce dă o nuanță destul de bună acestui oraș.ˮ
Deci țăranii dau nuanța și culoarea potrivită Tecuciului. Se referea probabil la constructorii angajați cu lucrările din oraș care înghit banii urbei. În aceste lucrări sunt implicate doar societăți din comune, în vreme ce societățile de construcții din Tecuci se axează pe agricultură.
După ce explică evoluția muștarului de Tecuci, intervine publicitatea, timp în care îl vedem pe Cetăţeanul X cum se maimuțărește.
„Spre ghinionul sau norocul meu, la început de mandat erau foarte multe probleme. În primul rând infrastructura, probleme din învățământ, sănătate, dar la nici un an de mandat a venit o problemă foarte mare ce le-a acoperit pe celelalte: gunoiul menajerˮ.
Rezultă că problemele oraşului sunt învăluite de gunoi. Și au început să pută, domn‘ primar. Pute rău de tot!
„Taxa de salubrizare a fost mărită, e 7 lei/persoană acum, cu toate că ar fi trebuit să avem o taxă de 23 lei/persoană.ˮ
Aveți timp să aplicați această taxă începând din ianuarie 2019. Cetățenii urbei vor îmbrățișa cu drag noua taxă.
Cetăţeanul X mai spune că locuitorii orașului nu știu să facă sortarea gunoiului. Sunt incapabili acești 44 mii de locuitori care au mai rămas în oraș și nu au luat calea Vestului, ar trebui să-i instruiți.
„Am simțit sprijinul parlamentarilor…”
Acest sprijin s-a simţit cel mai mult la întâlnirile derulate în restaurantele tecucene, ospeţe achitate din visteria locală.
Chiar dacă şi-a ales un alt fel de interviu, în cele discutate cu realizatorul emisiunii cetățeanul Hurdubae a fost subtil catalogat venetic de Huși – Bârlad – Vaslui pripășit la Tecuci și proptit în fruntea urbei noastre de un partid care nu avea candidat la momentul respectiv. De Negrești s-a lepădat total Cetățeanul X.
„Un cartier din Zona industrială, Tineretului, a fost încheiat cu ceea ce înseamnă beton și asfalt. Lucrăm la acest moment, e 80% executat. În două săptămâni sper ca executanții să plece de pe aliniament.ˮ
Concluzia este că tot cartierul Tineretului e aproape rezolvat cu asfalt și betoane, iar străzile cartierului se vor trezi peste noapte băgate până-n gât în asfalturi. Aviz celor ce locuiesc pe străzile Anton Cincu, Mircea Eliade, și toate celelalte în care se circulă în cizme de cauciuc.
Ne mai anunță, Cetățeanul X, că „iarna nu ne prinde cu Bulevardul nefăcut, str. Mare e realizată 30% și vrem să o facem semi-pietonală, în Bălcescu 2,4 km demarați, prin programul PNDR, încă 9,18 km de asfalt vor fi poziționați în majoritatea cartierelorˮ.
Se dă cu zarul, pentru a vedea care kilometru de stradă va fi desemnat câștigător.
În continuare, se vorbește de situația dezastruoasă a Spitalului tecucean. Despre profesionalismul cadrelor medicale, afirmă că „angajații acestui spital nu sunt dintre cei mai răi, întotdeauna există și cazuri…ˮ.
I-ați lăudat până i-ați trântit de pământ. V-ați gândit că și soția viceprimarului și multe ale cadre medicale au fost angajate din 2016 încoace doar pe cunoștințe și carnet roșu de partid. De șpagă la angajare nu știm decât din surse.
În finalul emisiunii, Hurdubae ne promite că la jumătatea anului 2019 vom avea un Centru de primiri urgențe care poate primi 120 mii oameni.
Noi eram mulțumiți doar cu Spitalul regional, dar orice nouă promisiune este bine primită. Cu drag!