Festivalul Internațional al Aforismului la ediția a II-a. Bustul Cocuța Conachi va fi dezvelit vineri

Cea de-a doua ediţie a „Festivalului Internațional al Aforismului” are loc în perioada 4 – 6 octombrie 2018. Acest Festival este organizat de Fundaţia Pelin din Tecuci.

Amploarea primei ediții a „Festivalului Internațional al Aforismuluiˮ  pentru românii de pretutindeni a ajuns în toate colțurile lumii. Premianţii vor fi invitaţi să participe la festivitatea din 4 – 5 octombrie  care va avea loc la Ateneul din Tecuci.

 Joi, 4 octombrie, ora 16, la Ateneu are loc lansarea volumului „Gânduri desenate”, carte apărută la Beirut, tradusă în şase limbi. Această carte va fi dăruită participanţilor din sală.

Vineri, 5 octombrie, la ora 11, în Parcul „Alexandru  Ioan Cuza”, va avea loc ceremonia dezvelirii  monumentului  dedicat revoluţionarei Ecaterina Cocuţa Conachi, cea care a fost eroina principală a Unirii Principatelor.

 Astăzi, 2 octombrie, în Parcul central s-a lucrat la amplasarea bustului pe un soclu şi a fost realizată o alee către monument.  Acesta se află poziționat vizavi de Banca Carpatica. Bustul Ecaterinei Cocuţa Conachi este realizat de apreciatul sculptor tecucean Dan Mateescu.

Vor susţine comunicări acad. Nicolae Dabija, prof. dr. Emil Dinga şi prof. Vasile Ghica.

 Urmează, la Ateneu, începând cu ora 14,30, lansare de carte, impresionant recital de aforisme, Gala acordării premiilor.  

În final, Fundaţia Pelin a gândit o surpriză invitând  pe talentatul artist Gabriel Croitoru care va fi însoţit de vioara Guarneri, vioara care datează din  1730 și a aparţinut lui George Enescu.