Nu sunt prea mic să fiu erou – Galerie foto

În data de 5 octombrie,  Ziua Educației,  superelevii clasei I A, de la Școala „Dimitrie Sturdza” Tecuci, părinți implicați și prof. Florentina Golea au desfășurat o activitate dedicată eroilor Centenarului. Și au plecat pe urmele eroinei Maria Zaharia.

 Activitatea s-a desfășurat prin prezentarea povestirii istorice „Fetița din nuc” de Dumitru Almaș, realizare de colaje, desene, şi a continuat cu activități outdoor. S-a mers la mormântul Măriucăi din Mausoleul de la Mărășești, apoi în localitatea Haret unde este bustul fetiței erou și piatra care marchează locul unde a fost nucul.

„Vreau să fac și eu ceva pentru ţara mea!”, sunt cuvintele rostite de Măriuca, eroina de la Mărăşeşti, în 1917.

Pe numele său Maria Ion Zaharia, copila de numai 12 ani şi-a dat viaţa, în ziua de 6 august 1917, luptând, alături de soldații noștri, pentru apărarea României.

 Bătălia de la Mărășești, desfăşurată în perioada 6 august – 3 septembrie 1917, a fost cea mai importantă operațiune militară desfășurată de armata română în timpul Primului Război Mondial, ce a schimbat soarta întregului război de reîntregire naţională prin victoriile obţinute pe linia frontului Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz.

S-a traversat pe jos podul de la Cosmești, cel dinamitat la comanda generalului Eremia Grigorescu, pentru a opri înaintarea trupelor germane, general cunoscut după memorabila expresie: „Pe aici nu se trece!”

Micii superelevi au învățat că niciodată nu ești prea mic să fii erou, niciodată nu e prea mult să poți face o faptă bună, iar activitatea cu conținut istoric i-a emoționat, atras și interesat foarte mult.