Un bărbat declarat mort în urmă cu 19 ani trăiește și este internat la Psihiatrie

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, declarat mort în urmă cu 19 ani, trăiește și este internat la Institutul de Psihiatrie Socola. Cazul a fost scos la iveală de reprezentanții unității medicale, atunci când au încercat să clarifice situația bolnavului, pentru a deconta cheltuielile de întreținere.

Gălățeanul, care are probleme psihice, a fost declarat mort în urmă cu 19 ani, după ce polițiștii din Ilfov au descoperit un bărbat mort în urma unui accident de tren.

După mai multe verificări, anchetatorii ilfoveni au stabilit că trupul celui lovit de tren aparține unui gălățean cu probleme psihice dispărut de acasă de câteva luni. Mai mult, cadavrul a fost predat familiei care l-a înmormântat creștinește, iar Starea Civilă Galați a întocmit un act de deces în baza documentelor prezentate de Serviciul Investigații Criminale al Poliției.

La sfârșitul anului 2000, reprezentanții Institutului de Psihiatrie Socola din Iași au început să facă demersuri pentru realizarea unui buletin pentru unul dintre pacienții unității și, astfel, ei au aflat că bărbatul pe care îl găzduiau de ani de zile era, de fapt, bărbatul care ar fi fost lovit de tren în Ilfov și declarat mort la Galați.

Pentru a rezolva problema și pentru a-i reda identitatea bărbatului, cei de la Socola au deschis mai multe acțiuni în instanță. Procesele s-au prelungit până în anul 2016, când Institutul de Psihiatrie din Iași a obținut o decizie defintivă, iar de atunci se așteaptă documentele de la Starea Civilă Galați, scrie hotnews.ro.

 

Citeşte în continuare…