Recital instrumental „România – 100 de ani de muzică clasicăˮ

Duminică, 4 noiembrie, de la ora 19, tecucenii și nu numai, sunt invitați să participe la Ateneul din Tecuci, unde va avea loc un recital instrumental susținut de pianista Adina Cocargeanu și Tibi Boc la clarinet.

Născută la Constanța, Adina Cocargeanu a început studiul Pianului la Liceul de Muzică din orașul natal, continuând mai apoi la Liceul de Muzică „George Enescuˮ din București, și absolvind ulterior cursurile Universității de Muzică din București, Secția Pian Principal.

Adina Cocargeanu a susținut numeroase recitaluri și concerte în România, cât și în Austria,Germania, Spania, Bulgaria și S.U.A.

 A fost distinsă cu titlul de Cetățean de Onoare al orașului Constanța pentru activitatea profesională. A participat la cursuri de măiestrie susținute de distinșii profesori Arkadi Sevidov (Moscova), Gerlinde Otto (Weimar), Constantin Sandu (Porto).

A obținut premii la concursuri naționale și internaționale atât în calitate de solistă, cât și de pianist acompaniator.

În repertoriul său putem găși lucrări pentru pian solo, opera și operetă începând din perioada barocă până la contemporani.

Din 2007, Adina Cocargeanu este Pianist acompaniator la Teatrul Național de Operetă și Musical, precum și Organist al Bisericii Anglicane din București.

Tibi Boc a început să studieze muzica la vârsta de 7 ani, la Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timișoara, actualmente Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”. De la 11 ani și-a început studiul clarinetului, pe care a ajuns să-l practice și astăzi în mod profesionist, ca angajat al Filarmonicii de Stat din Arad.

Studii terminate: Facultatea de Muzică din cadrul Universității de Vest (secția clarinet principal) + cei doi ani de masterat ale aceleiași instituții universitare (secția muzică de camera, tot pe clarinet), toate din același oraș natal, Timișoara.

A participat la numeroase olimpiade, concursuri naționale și internaționale de unde a câștigat premii și mențiuni la nivel local, zonal, fazele finale.

Ca solist instrumentist a abordat concerte clasice cu orchestra Facultății de Muzică din Timișoara, dar și cu orchestre simfonice private din Timișoara. A susținut numeroase recitaluri de clarinet cu acompaniament de pian, în mai multe orașe din țară.

A avut și nenumărate turnee cu orchestre simfonice, dar și cu formații de muzică de camera, în țară și străinătate, în Serbia, Ungaria, Austria, Germania, Malta, Italia, Luxembourg, Belgia, Lituania, Anglia și China.